Electronic Arts zrušila svou každoroční letní prezentaci EA Play Live. Americká společnost rozhodnutí zdůvodnila tím, že její projekty ještě nejsou připraveny k představení. Dle všeho vývojové týmy nestíhají. V tiskové zprávě je naznačeno, že do práce studií po celém světě promluvila opatření týkající se covidu-19 a práce z domova. Přesto se ale nemusíme bát, EA nám letos své připravované tituly ukáže.

„Milujeme EA Play Live, protože je to náš způsob, jak se spojit s našimi hráči a podělit se s vámi všemi o novinky,“ uvedla EA v prohlášení, které sdílela s IGN. „Letos se se však věci nedaří tak, abychom vám ukázali všechno v jednom termínu. V našich prvotřídních studiích se dějí vzrušující věci a letos o těchto projektech prozradíme mnohem více, až bude pro každý z nich ten správný čas. Těšíme se, že s vámi budeme moci trávit čas po celý rok!“

Jaké hry v Electronic Arts chystají? Víme, že Star Wars Jedi: Fallen Order 2 bude odhaleno během jara. Dalšími tituly je Dragon Age 4, které se nachází v polovině vývoje. Na začátek roku 2023 je v plánu remake Dead Space. Dále tady máme nový díl závodní série Need for Speed od Criterion Games, Skate 4 a sportovní stálice v podobě FIFA, NHL a Madden. Zapomenout bychom neměli na F1 od Codemasters.

Tyhle a další hry může EA ukázat při jiných příležitostech. Třeba na Summer Game Festu 2022, v srpnu na Gamescomu nebo při některé z akcí pořádaných Microsoftem a Sony. Otázkou zůstává E3, spekuluje se, že letos bude pouze digitálně, zatímco Gamescom se vrací na výstaviště v Kolíně nad Rýnem.