Známý profesionální překladatel Filip Ženíšek se pochlubil, že dokončil lokalizaci očekávané hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, která vyjde 5. 9. letošního roku na PC a Xbox Series X/S. Ve stejný den bude dostupná také v Game Passu.

„Český překlad pro S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl je prakticky hotov a zářijovému vydání snad už nic nebude bránit,“ pochlubil se na Twitteru překladatel, který má na kontě také Zaklínače 3 nebo Cyberpunk 2077. „Ze Zóny se mi vůbec nechtělo, a proto jsem velmi rád přijal nabídku přeložit deskovou hru S.T.A.L.K.E.R., která u nás vyjde nejspíš příští rok,“ dodal. Řeč je v tomto případě o deskové hře s prostým názvem S.T.A.L.K.E.R. The Board Game. Více informací o této deskovce najdete zde.

Připomínáme, že oficiální český překlad je pro značku S.T.A.L.K.E.R. tradiční. Už původní S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl vyšel na PC v roce 2007 s titulky a později se dokonce zásluhou patche dočkal českého dabingu. Prequel S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky byl už při vydání o rok později vybaven dabingem i titulky, zatímco S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat na konci roku 2009 nabídl „pouze“ české texty. Lokalizace je ovšem k dispozici jen v krabicových verzích jednotlivých her a v digitální distribuci z neznámého důvodu není. Přitom nedávno vydané porty pro konzole, jež jsou dostupné v rámci kolekce S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy, obsahují české titulky všech tří her převzaté z jejich původních PC verzí. Dabing Shadow of Chernobyl a Clear Sky není aktuálně k dispozici ani na konzolích.

Pokud jste náhodou přehlédli, tak začátkem měsíce byl během akce Xbox Games Showcase zveřejněn téměř tříminutový gameplay trailer.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde s českými titulky na všech platformách 5. září/septembra 2024 ve verzi pro PC (Steam, GOG.com, Epic Games Store) a Xbox Series X|S. Verze pro PlayStation 5 může vyjít později, dosud ale nebyla oznámena.