Nedávno vydaná ukázka kočkovitého mutanta známého jako Bayun sice potěšila, ale věříme, že ti, kteří vyhlížejí střílečku S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, by chtěli vidět víc. Naštěstí jsme během Xbox Games Showcase dostali nový trailer, který nabízí další pohled na nehostinnou Zónu a výživnou porci záběrů z hraní.

Tato porce by se možná dala nejlépe shrnout připomínkou hlášení frakce Povinnost z předchozích dílů série, která se prý nezalekne smrtících anomálií, nebezpečných mutantů, anarchistů ani banditů. To všechno se očividně vrací, jak dokazují záběry ukazující různé přestřelky, používání detektorů nebo dobře známé druhy mutantů, mezi nimiž nechybí ani mohutný pseudoobr. S.T.A.L.K.E.R. 2 i nový trailer, který je jako už tradičně vybaven českými titulky, toho ale nabízí ještě mnohem víc.

Fanoušci tak mohou blíže poznat některé postavy, omrknout stávající zpracování PDA nebo zjistit, jak budou vypadat obchody se zbraněmi a s vybavením. Zapůsobit mohou také různé přírodní živly a smrtící krásy Zóny. Veteráni pak nepochybně poznají i různé zvuky, zejména zvuky signalizující nebezpečí pro mysl hlavního hrdiny Skifa.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde s českými titulky 5. září/septembra 2024 ve verzi pro PC (Steam, GOG.com, Epic Games Store) a Xbox Series X|S a už ode dne vydání bude k dispozici v nabídce Game Passu. Verze pro PlayStation 5 může vyjít později, dosud ale nebyla oznámena.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu.