V týdnu na PC, Nintendo Switch a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox vyšlo zajímavé atmosférické dobrodružství s emotivním příběhem. Ve FAR: Changing Tides se stanete kapitánem jedinečné lodi a vydáte se hledat nový domov. Na cestě vás čekají bouřlivé vody, potápění do neznámých hlubin a prastaré rozvaliny.

Hráči i novináři si FAR: Changing Tides chválí. V době psaní článku obdržela hra na Steamu téměř 400 recenzí a výsledkem je velmi kladné hodnocení. Podobně jsou na tom také novináři, kteří titul chválí zejména za nádhernou a nezapomenutelnou cestu.

FAR: Changing Tides se odehrává v zaplaveném světě a navazuje na zpustošené prostředí ze hry FAR: Lone Sails, kdy mění slunce spálené a zaprášené planiny za rozbouřenou oblohu a širé moře. Díky novému prostředí, hádankám a lodním mechanikám přináší tento svět vzrušující zážitek jak fanouškům této oblíbené série, tak novým hráčům, pro které představuje větší a hlubší výzvu.

Překonej nepřízeň živlů jako nový hrdina Toe, který po probuzení zjišťuje, že uvázl sám v zatopeném světě. Jeho dřívější domov se proměnil na neznámé a někdy i nepřátelské prostředí. Musíš vést Toea při hledání nových začátků na jeho dobrodružství v troskách kdysi velké společnosti,“ láká tisková zpráva.

„Vychutnej si plavbu v jedinečném námořním plavidle. Společně se vydáte brázdit širé moře, budete proplouvat silnými bouřemi a pronikat do nebezpečných mořských hlubin. Cestou budeš muset udržovat loď v chodu odemykáním dílů, opravováním závad a pátráním po cenném palivu a zásobách. Čím dále spolu doplujete, tím víc se dozvíš o fascinující povaze své lodi.“

„Nebezpečí vycházející z okolního prostředí a hádanky, které budeš řešit, přinášejí chvíle plné napětí a intrik. Dohromady ale přispívají k samotářskému a téměř meditativnímu způsobu hraní FAR: Changing Tides. Jako kapitán své neobyčejné lodi budeš zvedat stěžeň, vytahovat a kasat plachty, zapalovat v peci a dělat další činnosti, které se naučíš během plavby na moři. Zároveň ale budeš truchlit po svém ztraceném domově.“

„Dynamický zvukový doprovod reaguje na akce hráče a prostředí, zvýrazňuje klíčové momenty ve hře a umocňuje atmosféru. To znamená, že pulzující crescenda, klidné momenty rozjímání a vše mezi tím jsou vytvářeny hráčem a nejsou pro něj naskriptovány.“

Pokud vás text zaujal, Far: Changing Tides najdete na digitálních platformách, kde se prodává za 19,99 eur (cca 515 Kč). Hra je součástí předplatného Xbox Game Pass pro konzole Xbox, PC a cloud.