Dnes je tomu přesně 10 let od vydání Skyrimu, pátého dílu ságy The Elder Scrolls. Není proto divu, že jsme se při této příležitosti dočkali další, výroční edice. Ta kromě veškerého obsahu základní hry, všech tří DLC a výdobytků Special Edition z roku 2016 nabízí také kompletní obsah Creation Clubu. V něm lze najít celou řadu prémiových addonů, které mají na svědomí buď sami vývojáři ze studia Bethesda Game Studios, nebo tvůrci z řad komunity.

Vydání výroční Anniversary Edition připomíná launch trailer, který mimo jiné upozorňuje, že i majitelé stávající Special Edition se mohou těšit na bezplatný přístup k několika addonům z Creation Clubu. Kromě již vydaných přídavků Survival režimu, Saints & Seducers a Rare Curios jde především o zbrusu nové rybaření, jež zahrnuje nové úkoly nebo možnost obohatit vaše obydlí o akvária.

Jak už víme z dřívějška, majitelé Special Edition si mohou pořídit upgrade na Anniversary edici, který nakonec není tak drahý, jak se mnozí fanoušci obávali. Vyjde vás na 19,99 euro, což je relativně slušná cena za veškerý obsah Creation Clubu, který by se za dřívějšího stavu, tedy s nutností kupovat balíky kreditů a s nimi teprve nakupovat jednotlivé přídavky, značně prodražil. Pravda, kvalita a smysl obsahu, který Creation Club nabízí, je leckdy diskutabilní. Samozřejmě se dá najít velké množství modů, které zdarma nabídnou prakticky cokoliv, a to i na konzolích. Ale jestli prahnete po každém oficiálně dostupném kusu Skyrimu, přece jen se jedná o solidní poměr ceny a obsahu.

„Anniversary Upgrade obsahuje již existující a nový obsah z Creation Club jako úkoly, dungeony, bosse, zbraně, kouzla a další. Díky těmto výtvorům toho můžete objevit ještě víc,“ dočteme se na stránce upgradu na Steamu. Samotná Anniversary Edition je pak kromě PC k dispozici od dnešního dne také pro PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S. Skyrim navíc najdete v nabídce Game Passu.