Dobré ráno. Zajímavé detaily o chystaném remaku Demon’s Souls. Kdy by mohlo vyjít Halo Infinite. Gran Turismo 7 brzy. Na čem pracuje nebo pracoval Crytek. Jaký engine pohání nové Fable a další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Studio EA Motive má nedlouho po vydání Star Wars: Squadrons pracovat na dosud neznámé hře z univerza Star Wars. Tomu napovídá hledání zaměstnanců na pozici programátora. Práce na projektu by podle všeho měly začít ihned. V přípravě je hned několik nových titulů, včetně nové Star Wars akce, ale i nové IP.

- A u Star Wars ještě chvíli zůstaneme. Vzpomenete si ještě na dnes mírně pozapomenuté Star Wars: The Force Unleashed? Tato dvoudílná série nám představila svět Hvězdných válek ve zbrusu novém a daleko akčnějším světle. Podle insidera bychom se měli dočkat třetího dílu. Je jisté, že by na pokračování pracovali vývojáři z EA. Šance na to, že se na hře skutečně pracuje, je ale mizivá vzhledem k tomu, že série u hráčů upadla v zapomnění. Oba díly The Force Unleashed byly navíc prohlášeny za nekanonické. EA si tak pro nás pravděpodobně chystá spíše pokračování úspěšného Star Wars Jedi: Fallen Order od Respawnu.

- Chystané Fable od studia Playground Games, které je součástí rodiny Xbox Game Studios, je postaveno na proprietárním enginu tohoto týmu, jenž vytvořil skvělou závodní sérii Forza Horizon. Fable je popisováno jako akční RPG v otevřeném světě naplněného všelijakými stvořeními.

- Remake Demon’s Souls bude věrný původní vizi Hidetaky Mijazakiho. Cílem studia Bluepoint Games bylo zachovat zážitek co nejbližší originálu. Přesto ale ve hře najdeme mnoho nových funkcí. Ke hrám od FromSoftware ale neodmyslitelně patří i skvělá hudba, a ani zde by Bluepoint Games neměli hráče zklamat. Digitální verze soundtracku by měla vyjít 26. 11. a na své si časem přijdou i sběratelé CD, která by měla nedlouho poté následovat. Milovníci vinylů se desky s Demon’s dočkají až v prosinci/decembri.

- Vyjde Halo Infinite během příštího roku? Po problematickém vývoji právě o tom mnoho hráčů pochybovalo. Ničemu nepřidaly ani spekulace o tom, že hra rok 2021 vynechá. Světlo do této problematiky ale přináší známý insider s přezdívkou Klobrille, který ve svém příspěvku tvrdí, že je vývoj obsahové části hry téměř u konce. Studio se tedy může plně soustředit na její technickou stránku. Klobrille nepochybuje o tom, že Halo Infinite skutečně vyjde v roce 2021. Hra bude k dispozici pro Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One a PC.

- Ratchet & Clank: Rift Apart nevyjde na PlayStation 4. Studio Insomniac Games na Twitteru jasně napsalo, že jde o exkluzivitu pro PS5. Pokud si tak budete chtít nové dobrodružství známe dvojky zahrát a užít si rozdílné světy, tak budete muset koupit novou konzoli od Sony. Přitom hry jako Spider-Man: Miles Morales, Sackboy: A Big Adventure či Horizon Forbidden West dorazí nejen na PS5, ale také na PS4. Starou generaci chce Sony podporovat nejméně do roku 2022.

- Zdá se, že si pro nás Ubisoft chystá dosud neoznámený open-world titul. Napovídá tomu popis nabídky pozice narativního designera pro studio Ubisoft Reflections, které sídlí ve městě Newcastle. Studio totiž hledá člověka se schopností vytvářet košatý příběh s mnoha postavami a propracovaným herním světem. Podmínkou pro přijetí na tuto pozici je dobrá znalost videoher a příběhových postupů open-world her. V přípravě tak může být další pokračování série Assassin’s Creed, nový Ghost Recon nebo další Watch Dogs. Je ale docela dobře možné, že na nás Ubisoft chystá něco úplně jiného.

- Activision Blizzard chce přinést více svých vlajkových značek na mobily a tablety. Představitelé firmy se rozhodli poté, co Call of Duty: Mobile zaznamenalo více než 300 milionů stažení po celém světě. Celkové příjmy se v prvním roce odhadují na 500 milionů dolarů. V Activisionu Blizzard se těší na příchod Diabla Immortal, které zaznamenalo velmi pozitivní zpětnou vazbu od interních testerů, uvedl prezident a provozní ředitel Daniel Alegre.

- Není to tak dlouho, co studio Crytek vydalo remaster prvního Crysis. Je ale otázkou, na čem teď vývojářský tým pracuje. Menší nápovědou by mohly být dokumenty, které se podařilo získat skupině Egregor. Právě proto, že se jedná o únik, ale nemůžeme s jistotou říct, že na všech projektech, které dokument zmiňuje, studio stále pracuje. Rozhodně zajímavá je ale informace o dalším Crysis. To by se mělo jmenovat Crysis Next a překvapivě se jedná o free-to-play battle royale s možností upravovat vaši postavu. Dále má/měl být ve vývoji Crysis VR, pokračování akce Ryse: Son of Rome, druhý díl Robinson: The Journey a mobilní verze survival Hunt Showdown. Je ale dost dobře možné, že od mnoha z výše zmíněných titulů nakonec Crytek upustil. Tak uvidíme, s čím se nakonec německé studio v budoucnu vytasí.

- Gran Turismo 7 pro PlayStation 5 vyjde v první polovině roku 2021. Tak tohle je uvedeno v YouTube reklamě na PS5, která se zobrazuje hráčům v Kanadě. Společnost Sony datum vydání prozatím neoznámila, v předešlých měsících ale zástupci uváděli, že je hra v pokročilé fázi vývoje a měla by vyjít brzy. Pak se také objevilo označení ve startovním oknu, což nemusí být hned v den uvedení konzole na trh, ale do půl roku od premiéry PS5.

- Microsoft oznámil, že 10. 11. uspořádá speciální slavnostní stream u příležitosti příchodu konzolí Xbox Series X a Xbox Seroes S. Americká společnost chce s hráči oslavit vydání next-genu a nabídnout jim show s vývojáři, členy týmu Xbox a partnery. Zahrnuty budou i Let's Play. Akce začíná 10. 11. ve 20:00 našeho času na YouTube, Twitch a Facebook Gaming. Nečekejte žádná oznámení.