Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Československý Beat Saber obdržel novou skladbu. Bezplatně si můžete stáhnout FitBeat, kterou složil Jaroslav Beck. Dost se u ní zapotíte.

- Pracovní pozice Art Directora u studia Dambuster naznačuje, že by Dead Island 2 mohl vyjít na obě generace konzolí a PC. Hra má za sebou problémový vývoj, oznámena byla už v roce 2014.

- CD Projekt RED zopakoval, že má v plánu rozšiřovat Cyberpunk 2077 po vydání. Časová osa bude podobná jako u Zaklínače 3, což znamená, že první detaily se můžeme dozvědět pár měsíců před vydáním hry. Minimálně máme očekávat dvě expanze. Současně je ve vývoji multiplayer. Ten ale vyjde až po roce 2021. Cyberpunk 2077 už mají ratingové agentury a u většiny titul bez problémů prošel.

- Kontroverzní střílečka Hatred si to může po letech zamířit na další platformu. Polské studio Destructive Creations láká na Nintendo Switch verzi. Obrázek se objevil na jejich Facebooku. Dříve se mluvilo o vydání pro PS4 a Xbox One, ovšem Hatred měl narazit u společností Sony a Microsoft, kterým se hra nelíbila.

- Do 16. 4. si do knihovny na Epic Games Store můžete bezplatně přidat detektivku Sherlock Holmes: Crimes and Punishments z roku 2014 a first-person horor Close to the Sun, který se odehrává v roce 1897. Sherlock Holmes navíc obsahuje české titulky.

- Za kolik se bude prodávat nová generace konzolí? Jednomu polskému obchodu měla uniknout cena Xboxu Series X. Dle ní se má konzole od Microsoftu prodávat za 2499 zlotých. V přepočtu necelých 15 tisíc korun. Za podobnou cenu se prodával Xbox One X. Přijde vám 15 tisíc korun jako dobrá cena?

- Mafia 2 Definitive Edition a Mafia 3 Definitive Edition byly postupně potvrzeny ratingovými organizacemi - Taiwan Digital Game Rating Committee a korejskou The Game Rating and Administration Committee. Teď se na Twitteru objevil záhadný obrázek, který znázorňuje i definitivní edici první Mafie. Je dost pravděpodobné, že je falešný.

- Glen Schofield, tvůrce Dead Space a bývalý šéf studia Sledgehammer Games (Call of Duty: WWII), v Striking Distance Studios připravuje novou hru. Má jít o originální příběhový zážitek v universu populární battle royale hry PUBG.

- Google nabízí dvouměsíční zkušební verzi předplatného Stadia Pro s devíti hrami, ovšem u nás streamovací služba není oficiálně dostupná.

- Na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch vyšel Construction Simulator 3, který byl původně pro mobily a tablety. Ve hře budete stavět různé stavby a k dispozici máte více než 50 oficiálně licencovaných vozidel od známých značek.

- Produktový manažer PlayStationu potvrdil, že ovladač DualSense má nadále audio jack, abyste si mohli do ovladače připojit vlastní sluchátka/headset stejně jako k DualShocku 4.

- Euro Truck Simulator 2 obdržel patch 1.37 ve veřejné betě. České studio SCS Software vylepšuje čtyři francouzská města, upravuje zvuk nebo umožňuje konečně otevřít okénko.

- Válečná strategie Company of Heroes se z iPadu rozšíří na iPhone a Android. Má se tak stát do konce letošního roku. Tyhle verze má opět na starost studio Feral Interactive.

- Troy Baker, známý dabér, který propůjčil hlas i Joelovi z The Last of Us, vnadí na velké novinky. Mnozí se těší na novinky o The Last of Us Part II, ale může to být klidně něco jiného.

- EA daruje dva miliony dolarů na boj proti koronaviru Covid-19. Plus do 30. 6. 2020 mohou na tuto věc přispět i zaměstnanci společnosti a určit, které místní veřejně prospěšné organizace budou podporovány. Vydavatel mj. sportovních her podporuje rovněž e-sportové ligy, pro tento účel vyčlenil 250 tisíc dolarů.

- S předplatným Xbox Live Gold si o víkendu na Xboxu One můžete bez investic zahrát hry Hitman, NBA 2K Playgrounds 2 a Override: Mech City Brawl.

- Červ a Červ 2 natočili nové Nekonečný Labůžo a vzpomínali zejména na Lukáše "L. L. G." Ladru, ale probrali i další témata s netradičními hosty, kterými jsou: Jan "Bludr" Modrák, Mikoláš "Tukan" Tuček a Jan "ICE" Eisler. Zejména Jan Eisler zaujme, ten rozhovory často nedává.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: