V posledních dnech jsme toho o Resident Evilu napsali asi více než o samotném koronaviru. Holt se s různými úniky doslova roztrhl pytel. Na vině je zjevně speciální demo z minulého měsíce pro vybrané členy programu Resident Evil Ambassador. Nicméně to vypadá, že jsou všechny předchozí úniky (1, 2, 3), o kterých jsme informovali, pravdivé. Zároveň pozor na možné příběhové spoilery.

Samotnou pravost úniků nově potvrzuje i web Rely on Horror. Jak to tak vypadá, Resident Evil 8: Village se bude alespoň částečně odehrávat v zasněženém prostředí a v oblasti nějakého hradu. Hlavní postavou má stále být Ethan Winters, který je nyní trochu více sarkastičtější a ukecanější ve stylu Ashe Williamse z filmové série Evil Dead / Smrtelné zlo.

Stále se mluví i o tom, že má mít velkou roli ve hře Chris Redfield, o němž některé zdroje tvrdí, že vypadá jako starší verze ze sedmého dílu, jiní říkají, že vypadá úplně jinak.

Samotné demo, k němuž měli mít někteří členové RE Ambassador přístup, se pak odehrává v zasněžené vesnici krátce po startu hry, kde se hráč snaží navázat kontakt se zdejšími obyvateli, kteří se nechtějí s cizincem moc vybavovat.

V demu také byla scéna, v níž prcháte před jakousi bestií. Údajně v některých verzích dema nemáte nic a musíte se proplížit nebo utéct, v jiných verzích zase máte pistoli, která ale moc efektivní není.

Po nějaké době najdete brokovnici a můžete se zabarikádovat ke zpomalení vašich útočníků. Brokovnice je mnohem efektivnější než pistole, ale na bestie si ještě úplně nevystačila. V některých verzích dema zazní zvony a bestie zmizí, v jiných verzích jsou odlákání něčím/někým neviděným,” zmiňuje článek na Rely on Horror.

Jejich vůdci mají přitom být již dříve zmíněná čarodějnice a také nějaké monstrum připomínající gorilu s řetězy a holí. Čarodějnice se přitom po zastřelení „rozteče” do brouků.

Článek také dále potvrzuje předešlé úniky, že se bude nový Resident Evil hodně točit kolem nadpřirozena a halucinací, které vás mají mást a nemusíte vědět, komu věřit. Zároveň se v důsledku nich mohou objevit flashbacky, jako například ten s Chrisem, o němž jsme psali minule.

V některých verzích dema musíte utéct z hradu, v jiných se zase sejdete se skupinkou normálních lidských vesničanů, kteří vás ukryjí před monstry. Jeden z těchto vesničanů pak začne mít halucinace, proti všem se obrátí a začne všechny masakrovat. Podaří se vám utéct s jednou ženou a tam demo končí,” uzavírá původní autor svůj soupis zajímavostí.

Článek je pak uzavřen informací, že je datum vydání naplánováno na první čtvrtletí příštího roku a že i přesto, že není možné informace zcela stoprocentně ověřit, věří alespoň jednomu ze svých zdrojů. Je fakt, že částečně podobné informace sdílel již v minulosti i leaker DuskGolem.

Co si o tomhle možném novém Resident Evilu myslíte vy? Po čtyřech článcích už máme docela dobrou představu o tom, o jakou hru se bude jednat, pokud se nakonec všechno potvrdí. Což je docela dost možné. Hlavně je zde řada podobností s tzv. Resident Evil 3.5.