Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

Početná divize Xbox Game Studios s Bethesdou připravuje spoustu her, které byly v uplynulých měsících či letech oznámeny, ale jejich vývoj ještě není zdaleka hotov. Známý novinář a insider Jeff Grubb před dnešní prezentací vyjmenoval hry, jež nemáme na Xbox & Bethesda Games Showcase čekat.

Podle Grubba dnes nebude řeč o fantasy RPG titul Avowed od Obsidianu. Tenhle projekt se odehrává ve světě Pillars of Eternity a byl představen už loni. Počkat si musíme také na návrat série Perfect Dark. „Ekologické“ sci-fi od nového studia The Initiative má ještě čas. Ten má i očekávané znovuzrození Fable z dílny tvůrců Forzy Horizon z Playground Games. Ti hodlají známou sérii restartovat a klást důraz na rovnováhu mezi starými a novými nápady s cílem posunout zážitek na novou úroveň.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

Pokud se slova Grubba vyplní, tak spousta hráčů bude zklamaná z absence Senua's Saga Hellblade 2. Tým Ninja Theory nám sice v posledních měsících přinesl pár střípků z vývoje, ale na E3 pokračování temné akce s keltskou bojovnicí prostor dostat nemá.

Dánské studio IO Interactive údajně chystá fantasy RPG s kódovým označením Project Dragon jako exkluzivitu pro Xbox. Na podrobnosti o nové značce ve spolupráci autorů Hitmana a Microsoftu si také počkáme. Trpělivost je třeba také s návštěvou magického světa obklopeného přídovou v titulu Everwild od Rare (Sea of Thievers) a také u návratu plošinovky Banjo-Kazooie.

Přečtěte si také: Nový herní Avatar nabízí první pohled na planetu Pandora

Jaké hry tedy dostanou na Xbox & Bethesda Games Showcase prostor? Jistotou je střílečka Halo Infinite, očekává se vesmírné RPG Starfield a předvést by se měla nová Forza Horizon. Možná dojde na upírskou hru od vývojářů Dishonored z Arkane Studios a špatné by nebylo nastínit, na čem pracují další studia.

Další jistotou je gameplay trailer na Battlefield 2042. A podle úniků by předplatné Xbox Game Pass měly rozšířit tituly Doom (restart značky z roku 2016), The Evil Within 2, Fallout 3 a Yakuza: Like a Dragon. V den vydání má být potom přidaná zombie akce Back 4 Blood od autorů Left 4 Dead.

A poslední věc, o které tak nějak vím je A Plague Tale: Requiem. Pokračování skvělé akční adventury A Plague Tale: Innocence od Asobo Studio a Focus Home Interactive dosud nebylo oficiálně oznámeno, má ovšem v den vydání dorazit do Xbox Game Passu (někdy v roce 2022). Informace přinesl PracticalBrush12, jenž včera předčasně odhalil Mario + Rabbids: Spark of Hope.

Xbox & Bethesda Games Showcase bude mít 90 minut a akci můžete sledovat živě s českým komentářem redakce Indian od 18:50. Více v našem detailním přehledu i se souhrnem již oznámených her a nových trailerů/videí.