Dánskému studiu IO Interactive se poslední dobou velmi daří. Začátkem roku se jim podařilo pod svou vlastní snahou vydat finální díl trilogie World of Assassination v rámci série Hitman, tedy Hitman 3, aktivně pracují na oficiálně licencované hře s Jamesem Bondem po kódovým označením Project 007 a brzy se bude otevírat nové studio v Barceloně.

Vypadá to ale, že tím rozmach nezávislého studio nekončí. Z nových zvěstí vyplývá, že by tvůrci mohli mít ještě jedno eso v rukávu. Pro GameIndustry.biz generální ředitel Hakan Abrak před pár týdny prozradil, že v IO Interactive pracují ještě na třetí prozatím neoznámené značce. Má jít o úplně nové universum, na kterém pracují veteráni studia.

Tady oficiální informace končí, ale zato zajímavé zvěsti začínají. Windows Central ve svém novém videu hovoří o tom, že by dánské studio mělo pracovat na této hře s Microsoftem. S cílem projekt vydat exkluzivně na platformy Microsoftu pod záštitou Microsoft Game Studios.

Tyto nepotvrzené informace sekunduje i britský Eurogamer. Oba zdroje následně mluví o hře jako o fantasy titulu ve světě inspirovaném středověkem a draky. Všechno by mělo být teprve na začátku vývoje, ve stádiu prototypování, ale jde o poměrně zajímavý prospekt. Co myslíte?