Od obchodů Xzone a JRC dorazily už tradiční žebříčky nejprodávanějších her. U obou se na první místo probojovala novinka v podobě očekávaného remaku survival hororu Resident Evil 4.

„Resident Evil série je v ČR zřejmě nejpopulárnější herní hororová série a ani čtyřka není pro hráče žádná španělská vesnice. Výborný remake 18 let staré klasiky se dostal na první místo i přesto, že už dnes tradičně chyběla krabicová verze hry pro PC,“ přidává zajímavé informace Xzone.

To má na druhém místě náročné akční RPG Wo Long: Fallen Dynasty a na třetím Switch exkluzivitu Metroid Prime Remastered. Oproti tomu u JRC se na druhém místě drží Hogwarts Legacy, které vládlo žebříčku v únoru. Jen o pár prodaných kusů za čaroději z Bradavic zaostává FIFA 23.

Dead Island 2 vychází již 21. 4. a v JRC a Smarty.cz nabízíme exkluzivně Pulp Edition. Týden na to následuje Star Wars Jedi Survivor, kde připravujeme malé překvapení. A už teď můžu říct, že se všichni máte na co těšit,“ slibuje Petr Kratochvíl.

10 NEJPRODÁVANĚJŠÍCH HER BŘEZNA U XZONE:

  1. Resident Evil 4 (2023)
  2. Wo Long: Fallen Dynasty
  3. Metroid Prime Remastered
  4. Hogwarts Legacy
  5. Atomic Heart
  6. Fortnite: Minty Legends Pack
  7. The Sims 4: Rodinný život (rozšíření)
  8. The Last of Us Part I (PS5)
  9. Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon
  10. Company of Heroes 3

10 NEJPRODÁVANĚJŠÍCH HER BŘEZNA U JRC A SMARTY:

  1. Resident Evil 4
  2. Hogwarts Legacy
  3. FIFA 23
  4. NHL 23
  5. Grand Theft Auto V
  6. The Last Of Us
  7. Minecraft
  8. God of War Ragnarök
  9. Zaklínač 3: Divoký hon
  10. Call of Duty Modern Warfare 2

Xzone přináší ještě další žebříčky. Tomu konzolovému nadále vládne PlayStation. Sony si upevnila pozici návratem PS4 na pulty obchodů:

  1. Konzole PlayStation 5 825 GB s mechanikou
  2. Konzole PlayStation 5 825 GB digitální
  3. Konzole PlayStation 4 Slim 500GB
  4. Konzole Nintendo Switch
  5. Xbox Series X 1TB

Žebříček prodejnosti merchandise suverénně ovládly očekávané herní figurky. První dvě příčky patří dvojici hrdinů z The Last of Us Part II, v nejprodávanější pětici se umístili také Vesemir a Imlerith z třetího dílu kultovní série.

„Dark Horse nás s odesláním figurek poměrně dlouho napínal a dodání zaklínačské trojice i Joela s Abby se trochu protáhlo. Čekání na ně se ale vyplatilo a už zdobí poličky stovek sběratelů,“ komentuje Martina Marešová z marketingového týmu Xzone. Pomyslné bronzové místo pak patří novému komiksu Kingdom Come: Deliverance, který představuje události, odehrávající se před oblíbenou hrou.

  1. Figurka The Last of Us Part II – Joel
  2. Figurka The Last of Us Part II – Abby
  3. Komiks Kingdom Come: Deliverance
  4. Figurka Zaklínač 3 – Vesemir (Dark Horse)
  5. Figurka Zaklínač 3 – Imlerith (Dark Horse)

„Březen je měsíc knihy, a proto jsme moc rádi, že jsme mohli zařadit do prodeje hned několik nových titulů, které se obratem dostaly do topky. Neochvějně jí ale stále vládnou Leveláci s knihou rozhovorů O hrách a lidech. Hned za nimi je Press reset Jasona Schreiera ve skvělém českém překladu od nakladatelství Host,“ uvádí Xzone.

„Knih, věnujících se herní tématice, není nikdy dost. Zvláště v češtině. Proto velmi ceníme brněnský Host, že se po Krev, pot & pixely pustil do dalšího herního čtení, které tématiku dostane i mezi nehráče. Tentokrát si navíc perfektně pohlídali herní slovník, a tak se příběhy z komplikovaného herního vývoje čtou opravdu jedním dechem,“ doplňuje Jan Bobrovský z Xzone. Do žebříčku se pak dostala i „FPS bible” I'm Too Young To Die od slovutného vydavatelství Bitmap Books a také knihy esejů o BioShocku a Dark Souls.

  1. Level – O hrách a lidech
  2. Press Reset
  3. The Art of Kingdom Come: Deliverance
  4. The Art and Making of Hogwarts Legacy – Exploring the Unwritten Wizarding World
  5. The Heart of A Plague Tale: A Visual Making-Of
  6. I'm Too Young To Die: The Ultimate Guide to First-Person Shooters 1992–2002
  7. The Art of Mafia Trilogy
  8. BioShock – From Rapture to Columbia
  9. Avatar: The Way of Water – The Visual Dictionary
  10. Dark Souls: Beyond the Grave Volume 2