Polsko má nového krále svého herního trhu a může za to Cyberpunk 2077. Dosavadním lídrem našich sousedů totiž byl CD Projekt. Společnosti ale od roku 2020 postupně klesá hodnota, která se nyní dostala pod 10 miliard zlotých, zatímco do té doby druhé firmě se daří o poznání lépe. Úspěch postapokalyptické zombie série Dying Light vyšvihl Techland na první místo s hodnotou 10,6 miliardy zlotých.

Očekává se, že hodnota Techlandu poroste. Tvůrci Dying Light by měli letos vygenerovat zisk přesahující 624 milionů zlotých. To v CD Projektu si na lepší časy musejí počkat. Na konci roku 2020 se mohli pyšnit závratnou hodnotou 40 miliard zlotých. To by ale nesměl vyjít rozbitý Cyberpunk 2077.

CD Projekt v současné době pracuje na prvním velkém rozšíření Cyberpunku 2077. Dále na next-gen verzi Zaklínače 3 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, stejně tak na úplně novém Zaklínači. Ten nemá oficiální název, ale vyvíjet je na Unreal Enginu 5 ve spolupráci s Epic Games.

To v Techlandu se soustředí na podporou Dying Light 2 ve formě bezplatných i placených balíčků. Mimo jiné připravují první velkou expanzi. Mezitím dávají dohromady druhý tým složený z bývalých zaměstnanců CD Projektu RED, jenž dostal na starost velké akční fantasy RPG.