Vypadá to, že nás čeká další vlna odkladů. Po posunu Starfieldu a Redfallu na rok 2023 přichází Dying Light 2: Stay Human. Polské studio Techland se omlouvá fanouškům za odklad prvního velkého příběhového rozšíření.

Podle původního plánu mělo být placené DLC vydáno v červnu. Vývojáři ale potřebují trochu více času a posouvají ho na září. Přesné datum bude teprve oznámeno.

„V posledních měsících jsme se zaměřili na přidání některých z nejžádanějších funkcí, jako je režim New Game +, posuvník FOV pro konzole a mnoho vylepšení pro kooperaci,“ uvádí Techland. „Kromě toho v červnu představíme první herní kapitolu s názvem 'In the Footsteps of a Nightrunner' ('Po stopách nočního běžce'), která bude plná obsahu a událostí, a také velmi očekávaný foto režim.“

Techland chce, aby první velké příběhové DLC pro Dying Light 2 splnilo nejen očekávání tvůrců, ale také fanoušků. Odkládají ho, aby se mu mohli věnovat a vyleštit ho.

Zatím víme to, že rozšíření přinese příběh odehrávající se paralelně s hlavní dějovou linií, dokonce mimo město Villedor. „Budete moci začít hned poté, co Aiden dorazí do města. Vzhledem k tomu, že se jedná o první rozšíření, nechtěli jsme hráče nutit, aby kampaň dokončili,“ prozradil nedávno hlavní designér Tymon Smekta v rozhovoru pro Wccftech.

„Četl jsem nějaké spekulace od naší komunity, ale zatím jsem neviděl žádnou správnou teorii. Takže doufám, že tímto DLC pozitivně překvapíme,“ dodal Smektala. Přitom nemá být nouze o morální volby.

Zároveň s odkladem DLC došlo na představení plánů. V grafice najdete spoustu bezplatných maličkostí, které dorazí v rámci takzvaných kapitol. V té první bude mimo jiné fotografický režim. Později dojde na druhé velké příběhové DLC a další bezplatné aktualizace se zbraněmi, nepřáteli, příběhovými událostmi...