CD Projekt zveřejnil finanční zprávu za první čtvrtletí roku 2022. Dozvěděli jsme se z ní několik informací o novém Zaklínači i slibovaném rozšíření pro Cyberpunk 2077.

U nového Zaklínače ukončili vývojáři rešerši (zkoumání vhodné technologie, pracovní postupy...) a vstoupili do fáze předprodukce. Půjde o první hru z nové série, takže už nyní CD Projekt RED plánuje více než jedno nové dobrodružství ve známém fantasy světě.

„Jsme rádi, že se můžeme vrátit do světa, který byl tak důležitou součástí naší historie. Nedávno jsme dokončili fázi rešerše první hry nové zaklínačské ságy,“ uvedl prezident Adam Kiciński.

To znamená, že nový Zaklínač je vzdálený několik let. Jak víme, vzniká v Unreal Enginu 5. CD Projekt RED titul před časem potvrdil obrázkem s rysím medailonem. O něm se kolega Martin Cvrček rozepsal zde.

Většina vývojových kapacit CD Projektu RED se nyní soustředí na placené příběhové rozšíření pro Cyberpunk 2077, které je v plánu na příští rok. Start marketingové kampaně má polské studio naplánováno na druhou polovinu letošního roku. V lepším případě může začít v červenci, v tom horším v prosinci.

V CD Projektu si pochvalují, že next-gen verze s velkou aktualizací 1.5 měla pozitivní dopad na vnímání hry a její prodeje, zejména na konzolích. Tvůrci nadále pracují na vylepšení Cyberpunku 2077, i když v mnohem menším týmu.

Koncem letošního roku můžeme od CD Projektu čekat next-gen verze Zaklínače 3. Aktualizace bude zdarma pro stávající majitele hry na PC, PS5 a Xboxu Series X/S.