Společnost Activision dnes večer potvrdila vývoj pokračování měkkého restartu Call of Duty: Modern Warfare a Call of Duty: Warzone 2. Obě hry připravuje studio Infinity Ward od základu na zbrusu novém enginu, což naznačuje vydání pouze na PC a současnou generaci konzolí v podobě PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. Už dříve se spekulovalo, že další díly CoD vynechají PS4 a Xbox One.

Modern Warfare 2 je plnohodnotným pokračováním prvního dílu (toho se mělo prodat 30 milionů kusů), který se takzvaného měkkého restartu od Infinity Ward dočkal v roce 2019. Vývojáři mají klást důraz na příběh, který bude přepracován stejně jako u jedničky.

Warzone 2 má být masivní evolucí oblíbené bezplatné battle royale akce, která má ale po příchodu Pacifiku nemalé problémy. Ty Activision také potvrzuje a dušuje se, že vývojáři pracují na opravě.

Na Warzone 2 se podílejí lidé z Raven Software a společně hodlají přinést úplně novou hru se spoustou režimů, včetně sandboxového módu. Tvůrci mají navíc reagovat na zpětnou vazbu, která se objevila poté, co Warzone obdržel obsah z Black Ops Cold War. V té době už hra nepůsobila jako Modern Warfare, ale také ani jako Black Ops. To by se v budoucnu stát nemělo.

Insider Tom Henderson už dříve informoval, že Warzone 2 přinese úplně novou mapu a zbraně. Navíc údajně nebude vůbec spojeno se současným Warzone.

Podle všeho máme Call of Duty: Modern Warfare 2 očekávat během letošního roku (pravděpodobně v listopadu). Uvidíme, zda konec roku stihne také Call of Duty: Warzone 2. U něj se mluví spíše o roku 2023.

Připomeňme, že Microsoft kupuje Activision Blizzard za skoro 70 miliard dolarů. Představitelé Microsoftu při čekání na schválení historicky největší akvizice videoherního světa říkají, že budou nadále vydávat Call of Duty na PlayStation. Navíc se zajímají také o Nintendo Switch.