Dobré ráno. Pokračování her od Quantic Dream. Split-screen pro Stardew Valley. Konec vývoje Assassin's Creed Valhalla. Další hry do Xbox Game Passu. Far Cry 6 k novým procesorům Ryzen.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- CD Projekt RED ve svém obchodě GOG.com nabízí exkluzivní bonus za předobjednávku Cyberpunku 2077. Každý obdrží 50stránkový digitální komiks Cyberpunk 2077: Big City Dreams - napsal ho Bartosz Sztybor z CD Projektu RED a o grafiku se postarali Filipe Andrade (Old Man Logan, Rocket Raccoon & Groot, Captain Marvel a Doctor Strange) a Alessio Fioriniello (Paris Fashion Slam).

Komiks pojednává o Tashe a Mirkovi. Jde o dva mrchožrouty žijící v Night City, kde kradou a užívají si na večírcích. Každý je ale jiný, Tasha je hlasitá, potřebujete neustále pozornost a sní o tom, že se stane nejslavnějším gangsterem ve městě. Mirek je klidný, je spokojen s tím, co má, nepotřebuje toho mnoho a ví, že Night City zabije každého, kdo věří v status quo.

- Stardew Valley, díky chystané aktualizaci verze 1.5, obdrží split-screen kooperaci na PC a konzolích. Na PC bude split-screen kooperace pro čtyři hráče. Na některých platformách by mohl být omezen na dva hráče, prohlásil autor Eric Barone. Update také umožní přesunout postel, možná až na pláž. Bohužel nevíme, kdy patch vyjde.

- Ryzen 9 5950X, Ryzen 9 3950X, Ryzen 9 5900X, Ryzen 9 3900XT, Ryzen 7 5800X a Ryzen 7 3800XT. To jsou procesory od AMD, k nimž bude společnost rozdávat PC verzi Far Cry 6. Nabídka bude platit od 20. 10. do konce letošního roku u řady 3000 a od 5. 11. do konce roku u řady 5000.

- Minulý týden se na Steamu nejlépe prodávaly tyto hry: Phasmophobia, Baldur's Gate 3, Among Us, Cyberpunk 2077 (předobjednávka), Valve Index VR Kit, Age of Empires III: Definitive Edition, Fall Guys: Ultimate Knockout, FIFA 21, Grand Theft Auto V a Hades.

- Předplatné Xbox Game Pass možná rozšíří Rainbow Six Siege. Naznačuje to obrázek s duhou na twitterovém účtu služby. Jistotou jsou remastery klasických adventur od LucasArts: Day of the Tentacle, Full Throttle a Grim Fandang budou dostupné od 29. 10. 2020.

- Cyberpunk 2077 během prvního roku prodá 15 milionů kusů, myslí si analytik Michael Pachter. Pachter očekává, že průměrné hodnocení na Metacriticu bude 92 procent. Dle něho určitě nebude mít 80 procent. Když bude mít hodnocení 99 procent, mohlo by se prodat až 30 milionů kusů.

- O hrách studia Quantic Dream se říká, že jsou dělány od začátku do konce a vývojáři nemyslí na pokračování. Komunita interaktivních thrillerů ale žádá nový díl. Můžeme se v budoucnu dočkat pokračování Heavy Rain nebo Detroit: Become Human? David Cage, šéf Quantic Dream, na dotaz odpověděl:

„Nemám problém s pokračováním, pokud můžu říct více o světě nebo postavách. Vytvářet pokračování jen kvůli zisku nebyl nikdy můj způsob myšlení. Naprosto chápu, že zavedená značka ušetří spoustu marketingových nákladů a zvýší povědomí o titulu rychleji, protože hráči ví, co mohou očekávat. Jediným důležitým důvodem pro práci na projektu, který bude trvat čtyři roky mého života, jsou však pro mě myšlenky, které chci za každou cenu realizovat,“ uvedl s tím, že stále věří, že každý projekt má být jedinečný. „Zatím jsem neměl co říct o franšízách, které jsme vytvořili, takže bylo lepší je opustit a přejít k něčemu novému, ale nejde o pravidlo. Jednoho dne se mohu vrátit k jedné z našich značek, ale pouze když budu mít pocit, že k tomu mám něco nového.“

Přečtěte si také: Kradení aut v Cyberpunku 2077? Nejprve se to musíte naučit

- Akční adventura Assassin's Creed Valhalla je dokončena. Vikingské dobrodružství se dostalo do stádia gold. Hru nyní čeká lisování na Blu-ray disky a příprava na vydání. K němu dojde 10. 11. ve verzích pro Xbox Series S/X, Xbox One, PlayStation 4 a PC. O dva dny později bude následovat PS5 verze.

- Phil Spencer odmítá komentovat první gameplay záběry z Halo Infinite. Místo toho uvedl, že chtějí hráčům přinést opravdové Halo a mohou zvážit možnost vydat samostatně příběhovou kampaň a multiplayer.

- Společnost Square Enix chystá vydání fyzických edic Final Fantasy VII a Final Fantasy VIII Remastered Twin Pack pro Switch a Final Fantasy VIII Remastered pro PlayStation 4. Hry vyjdou 4. 12. Na Switch mají tituly stát 39,99 euro, zatímco remaster VIII bude za 19,99 euro.

- Hackerské skupině Egregor se údajně podařilo ukrást data z Ubisoftu a Cryteku prostřednictvím útoku ransomware. Egregor tvrdí, že mají zdrojový kód Watch Dogs Legion a pokud jim Ubisoft nezplatí, tak ho zveřejnění. V případě Cryteku mají mít hackeři řadu dokumentu týkajících se starších projektů studia. Společnosti situaci zatím nekomentovaly.

- Máme tu porovnání grafiky v PS5 verzi Devil May Cry 5 s ray-tracingem a na PC v nastavení ultra. Rozdíly jsou patrné, ray-tracing ovlivňuje zejména nasvícení, odrazy a stíny.