Battlefield 2042 se v současné době nenachází v dobrém stavu. Kromě všelijakých chyb a problémů chybí ve hře mnoho klasických prvků, na které jsou hráči série zvyklí (naše recenze). Ve studiu DICE si to uvědomují a do konce roku slibují tři velké patche. Co se změní?

První aktualizace nazvaná Update #2 vyjde dnes a zaměří se na problém s rozptylem střel. K těmto situacím dochází zejména na velké vzdálenosti nebo když se pohybujete a střílíte. Stejně tak se při optickém zoomu stávalo, že střela vůbec nezasáhla místo, na nějž jste mířili.

Patch také odstraní chybu, která znemožňovala oživení společníka, zejména, když byl zaseklý v nějakém předmětu. S tím souvisí vzkříšení padlého vojáka v případě, že ho nikdo dlouho nevyléčí.

Potěší také snížení odolnosti vznášedel, tudíž by se už po mapách neměla promenádovat jako nezničitelné stroje smrti.

Update #3 dorazí začátkem prosince. Má jít o jejich největší aktualizaci po vydání hry. Seznam vylepšení je vyčerpávající. Vypíchnout se sluší funkce se seznamem hráčů v okolí, kteří vás mohou oživit. Zmizet by měly i problémy s blikáním a zasekáváním obrazu. Zmiňovány je také uživatelské rozhraní, přizpůsobení, postup hrou, grafika, mapy, vozidla, zbraně a specialisté. Kompletní seznam je k vidění na webu Electronic Arts.

Co se týče slibované třetí aktualizace, tedy Updatu #4, tak o něm tvůrci mlčí. Avizují jen, že má být k dispozici do konce roku, nedlouho po předešlém patchi.

V DICE „pečlivě vyhodnocují“ chybějící klasické funkce Battlefieldu, jako je tabulka výsledků na konci zápasu, prohlížeč serverů a hlasový chat. Vývojáři tvrdí, že se s námi o novinky podělí v době, kdy budou mít co ukázat. To signalizuje, že tyto věci chtějí do Battlefieldu 2042 přidat. Pravděpodobně to ale nebude do konce tohoto roku.

Ostatně, první sezóna Battlefieldu 2042 odstartuje až v roce 2022. Celkem jsou na rok naplánovány čtyři sezóny, každý z nich nabídne nový battle pass, nového specialistu a nový obsah do Battlefield Portalu. Podrobnosti o první sezóně budou odhaleny na začátku nadcházejícího roku. V předsezóně hráči najdou týdenní mise a odměny, stejně jako časově omezené režimy a kurátorský obsah v Battlefieldu Portalu.