Minutu a půl dlouhý trailer z Twitteru nás seznamuje s herními třídami, respektive se specialisty, za které můžete hrát v Battlefieldu 2042. V multiplayerové vřavě budou na výběr různé postavy s odlišnými schopnostmi.

Máme tu Webstera Mackaye zastupujícího třídu Assault, který používá hák nejen k tomu, aby se dostal na vyvýšená místa, ale také k obcházení nepřátel. Maria Falck je naopak Support využívající pistoli S21 Syrette k léčení sebe nebo spojenců na dálku. Její schopností je Combat Surgeon, díky níž může přivést spojence zpět k životu s maximálním zdravím.

Pyotr „Boris“ Guskovsky je Engineer s možností instalovat věže SG-36, které automaticky útočí na protivníky. Wikus „Casper“ van Daele je zase Recon a pomocí průzkumného dronu dokáže vystopovat nepřátele a vyřadit jejich elektroniku.

Specialisté vycházejí ze čtyř tříd série Battlefield, mají jedinečné specializace a vlastnosti, ale zbytek jejich vybavení si můžete přizpůsobit podle sebe. Na bojišti budete moci potkat další specialisty.

Battlefield 2042 vychází 22. 10. tohoto roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Zatím nepotvrzené informace tvrdí, že beta je naplánována na 22. 9. To ale musí EA ještě potvrdit.