Třetí a dosud tajemný multiplayerový mód v Battlefieldu 2042 se jmenuje Hazard Zone. To je jediné, co o něm oficiálně víme. Z uzavřeného technického testu se dataminerům podařilo vyšťourat zajímavé informace, které poukazují na PvPvE režim ve stylu Escape from Tarkov, Hunt: Showdown nebo Vigoru.

V Hazard Zone máte být vysazeni na mapě s úkolem dostat se do bodu pro evakuaci, abyste opustili mapu. To ale není vše, při průzkumu prostředí musíte sbírat informace z datových disků a havarovaných satelitů. V tom se vám budou snažit zabránit hlídkující nepřátelé ovládáni umělou inteligencí, kteří jsou schopni přivolat posily. Stejně jako v Tarkově, tak i v Hazard Zone se mají objevit bossové jako jeden z větších cílů. Pozor si musíte dávat také na ostatní hráče.

Na mapách můžete narazit na muniční sklady a uplinky, které vám umožní přivolat vlastní posily, například robotického psa Rangera, čtyřkolku a další vybavení. Jeden z dataminerů našel důkazy o respawnu, ale není jasné, jak do konceptu zapadá. Zabití hráči totiž přijdou o vybavení a věci, které do té doby posbírali.

Co se map týče, tak jednou z podporovaných v Hazard Zone by měla být Orbital. Mapy by pro tento mód měly být upraveny, alespoň část z nich.

Tak uvidíme, kdy EA představí Hazard Zone. Vývojáři dříve avizovali, že Hazard Zone ukážou blíže k uvedení hry na trh, nejpozději tedy v průběhu října, protože Battlefield 2042 dorazí 22. 10. pro PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One.

Připomeňme, že Battlefield 2042 by měl tedy nabídnout minimálně tři odlišné zážitky. Kromě klasického multiplayeru sází ještě na Portal, v němž si vytvoříte vlastní zážitky s mapami, vozidly i zbraněmi ze starších dílů série.