EA ohlásilo, že odstraní režim Breakthrough multiplayeru Battlefield 2042 pro 128 hráčů. Stát se tak má jak na konzolích Xbox Series X/S a PlayStation 5, tak na PC. Mód ze hry zmizí s aktualizací 4.1, která bude spuštěna dnes, 19. 5.

Na svých stránkách EA píše: „Při zkoumání hratelnosti v módu All-Out Warfare jsme měli pocit, že se režimy pro 128 hráčů lépe hodí do módu Conquest, kde jsou herní prostory větší a kde máte přirozenější podmínky pro sandboxové hraní.“

Společnost Electronic Arts dále mluví o tom, že byl velký počet hráčů na poli chaotický. Měl tak být omezen vliv každého jednoho hráče na finální výsledek bitvy. Věří, že režim pro 64 hráčů nabídne taktičtější a zábavnější hratelnost, když bude celý tým lépe organizovaný.

Kromě odstranění jednoho z multiplayerových režimů aktualizace přinese i balancování některých zbraní, vylepšení zpětného rázu zbraní či méně výrazné změny u některých postav. Battlefield 2042 ale ani po této aktualizaci nejspíš nebude dosahovat na počty hráčů minulých dílů.