Cheatři jsou nepříjemnou součástí herní série Call of Duty, a to napříč všemi díly. O jejich negativním vlivu na herní zážitek nejspíš víte. Proto není divu, že vývojáři se hráčům, kteří se ve hře neprávem zvýhodňují, snaží zamezit přístup.

Ve spojení s nově vydaným Call of Duty: Vanguard byl tým RICOCHET pověřen vytvořením nového anti-cheatu, ale nejen pro nejnovější díl, ale i pro všechny předešlé a budoucí tituly.

KONTROVERZNÍ TYP ANTI-CHEATU

I přes únik dat tohoto anti-cheatu, ke kterému došlo před měsícem, se Activision připravuje na implementaci softwaru do svých her. Což značí, že i když tento únik možná pomohl vývojářům cheatů k tomu se připravit na tento krok, tak se stále Activisionu vyplatí tento ant-cheat nasadit.

Nový anti-cheat, který tým RICOCHET právě vyvíjí, bude pracovat na úrovni systému, což se některým uživatelům nelíbí, neboť pracuje na té nejvyšší úrovni a má přístup i k vašim aplikacím, souborům a působí jako bezpečnostní riziko.

Tento typ anti-cheatu způsobil rozruch například u hry Valorant, kde běží i když danou hru nemáte zapnutou. To ale nebude případ Call of Duty, neboť Activision prohlásil, že anti-cheat poběží pouze po zapnutí hry. I přesto nadále bude mít při hraní přístup ke grafické kartě, zobrazovacím driverům a monitoru.

S PODVODNÍKY SE PÁRAT NEBUDOU

Activision prohlásil, že bude možné, že hráč, který poruší všeobecné podmínky, bude permanentně zabanován ze všech aktuálních i nadcházejících titulů. Sice stále půjde ban obejít například koupí nového počítače, ale řekněme si na rovinu... V tomto případě už se riskovat opravdu nevyplatí, vzhledem k tomu, nakolik by vás takový nový počítač přišel. A představa, že by vaše prohřešky zapříčinily poslední hru v celé Call of Duty sérii, je dosti nepříjemná.

WARZONE - JAKO PRVNÍ NA PAŠKÁL

Call of Duty: Warzone bude první titul, který bude obohacen tímto novým anti-cheatem. A pokud jste vášnivým hráčem tohoto battle royale titulu, tak se bohužel budete muset smířit s tím, že také budete pod drobnohledem tohoto revolučního anti-cheatu. Následně bude nový anti-cheat implementován do Vanguardu a dalších her série.

Activision si od tohoto kroku slibuje hodně a já se jim upřímně nedivím. Například u dříve zmiňovaného Valorantu, který má implementovaný tento typ anti-cheatovacího softwaru, je těžké narazit při hře na cheatera.

Toto je jasná zpráva pro podvodníky. Já držím Activisionu palce a také doufám, že to povede k menšímu počtu těchto nepoctivých hráčů. Přitom ještě nedávno to vypadalo, že tento krok bude neúspěšný.