Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Ubisoft se rozhodl přestat dávat do sběratelských edic fyzickou verzi hry. Už dříve tento krok udělal u PC, nyní následuje Xbox One / Xbox Series X. Místo disku se hrou najdete ve sběratelské edici pouze digitální klíč k aktivaci hry na Xbox Store. Týká se to her Assassin's Creed Valhalla, Watch Dogs Legion a Far Cry 6 učených pro Evropu a Střední východ. U PS4/PS5 verzí je Blu-ray disk nadále uváděn.

- Steam v rámci DC FanDome pořádá velký výprodej. Slevy odstartovaly už včera na celou řadu her od WB Games. Mimo jiné Batman: Arkham Knight za 4,99 euro, Batman Arkham Collection za 11,99 euro, Injustice 2 Legendary Edition za 14,99 euro, Mortal Kombat 11 za 19,99 euro nebo různé LEGO hry se slevou 75 procent. Slevy budou běžet do 24. 8.

- Tony Hawk's Pro Skater 1+2 pro Nintendo Switch? V demoverzi Warhorse byly nalezeny soubory s podrobným ovládáním pomocí Switche (Joy-Cony součástí konzole), Joy-Conů připnutých k rukojeti a Pro Controlleru, včetně nákresů s popiskem jednotlivých tlačítek. Activision zatím hru potvrdil pouze pro PC, PS4 a Xbox One.

- Gearbox Software lákají na čtvrté rozšíření kampaně Borderlands 3. Balíček bude představen 25. 8. Hlavní hvězdou teaseru je Krieg z Borderlands 2.

- S Xbox Live Gold a Xbox Game Pass Ultimate si po dobu víkendu můžete na Xboxu One zahrát Overwatch: Origins Edition, Wreckfest a F1 2020. Hry jsou zdarma dostupné a když se vám budou líbit, můžete si je koupit ve slevě.

- Bývalí zaměstnanci Riot Games získali počáteční investici ve výši šesti milionů dolarů a založili Odyssey Interactive, nové kanadské studio, ve kterém budou vznikat multiplayerové hry. Podle pracovních nabídek se zdá, že půjde o tituly určené pro mobilní zařízení. Zakládající členové pracovali na League of Legends a Teamfight Tactics.

Přečtěte si také: Už žádné aktualizace pro Far Cry 6. Na řadě je nový díl

- Do příštího čtvrtka si na Epic Games Store můžete zdarma přidat Enter The Gungeon a God's Trigger. Další týden bude zdarma Hitman a Shadowrun Collection.

- Včera pro Windows 10 a Xbox One vyšla hra Battletoads. Ropuchy se vracejí po dlouhých 26 letech, nabízející kooperaci a jsou součástí Xbox Game Passu na obou platformách. V launch traileru pořádá Major Nelson rozhovor.

- Multiplayerové Metro je velký projekt, srovnatelným se zážitkem pro jednoho hráče. Tvůrci nechtějí vytvořit generický mutiplayer, aby si mohli odškrtnout políčko. Chtějí něco víc a proto na projektu pracuje celý tým stejně jako na plnohodnotném singleplayeru.

- Herní divize Amazonu se postará o západní verzi tajného RPG projektu korejského studia Smilegate, které nedávno otevřelo pobočku v Barceloně a přetáhlo hlavního scénáristu Horizon: Forbidden West. John Gonzalez má se zkušeným týmem vytvořit ambiciózní AAA titul v otevřeném světě. Nevíme, zda se dohoda týká zrovna tohoto projektu, pravděpodobně to bude něco jiného.

- Aktualizace 1.3 obohatila Desperados 3. Do taktické strategické akce přidává čtyři nové mise Baron's Challenge, opravuje režim Showdown a vylepšuje optimalizaci pro celkovou stabilitu hry.