O čem bude singleplayerová kampaň střílečky Call of Duty: Vanguard, která je zasazena do druhé světové války? O tom napovídá dvě a půl minuty dlouhý příběhový trailer.

Příběhový trailer se tváří filozoficky, lamentuje nad povahou války a její trýznivostí. Až pak se naplno pustí ukázky z války, které vykreslují boj a zaměřují se na skupinu vojáků. Uvidíte několik oblastí, na nichž budete v roli vojáků Task Force One válčit, abyste zastavili nového nacistického vůdce. Podíváte se od Pacifiku a severní Afriku až po západní a východní frontu.

Hrát bude za hrdiny jménem Arthur Kingsley, Polina Petrova (na kterou se zaměřilo odhalení kampaně), Wade Jackson a Lucas Riggs. Všichni jsou členové jednotky Task Force One a bojují proti nacistům v jakési alternativní historii, kdy se většina příběhu odehrává po Hitlerově smrti. Nacistickým vojskům nyní velí Heinrich Freisinger z gestapa. Úkolem Task Force One je ho odstranit.

Call of Duty: Vanguard se kromě akčních přestřelek zaměří i na stealth.

Specifický příběh bude mít i režim Zombies, na němž opět pracuje studio Treyarch. Ten navazuje na dějovou linii Dark Aether.

Call of Duty: Vanguard vychází 5. 11. 2021 pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.