Call of Duty Vanguard se chystá vyprávět příběh o zrodu speciálních jednotek druhé světové války. Jedna z hrdinek, která pro sebe uzme část hry, je Polina Petrova, kterou si zahraje Laura Bailey. Ta se také zúčastnila prezentace na Gamescomu, kde jsme se mohli podívat na první ukázku přímo ze hry. V krátkém rozhovoru jsme se dozvěděli, že budeme sledovat právě Polinu bojující ve Stalingradu. 

Po útoku německé armády se Polina ukrývá v rozbořených budovách. Tam se jí podaří přepadnout jednoho z vojáků a dostává se ke své první zbrani, kterou je brokovnice. Daří se jí prostřílet cestu ven, a přitom můžeme vidět, jak bude ve hře fungovat parkour. Důraz se klade i na kradmý postup s nožem, při kterém si ušetříme několik přestřelek. 

Polina se také dostane k odstřelovací pušce, kterou zkušeně sundá několik vojáků. Ti však střelbu brzy opětují a chtějí se jí dostat do zad. Následuje přestřelka v domě. Polině se daří ukořistit samopal a začíná finální přestřelka v kostele. Můžeme si všimnout kombinace bojového stylu a obíhání nepřátel. Zmatek způsobí i několik dobře mířených molotovů, ale ani to nestačí k vítězství a Polina je omráčena zákeřným vojákem.

Na konci gameplaye se dostáváme zpět do minulosti, kdy se chce Polina přihlásit jako zdravotnice, nicméně Stalingrad právě napadá německé letectvo, a tak se utíká schovat. 

Majitelé PS4 a PS5 si od 27. do 29. 8. mohou zahrát nový týmový režim Champion Hill. Ten se skládá ze čtyř kombinovaných map – letiště, nádraží, tržiště a nádvoří. Zajímavostí je, že když vás eliminují, můžete bitvu sledovat z divácké plošiny v prostoru Buy Station, případně můžete přejít do módu diváka a sledovat vše z ptačí perspektivy.

V Champion Hill se střetne až osm týmů po dvou až čtyřech hráčích. Všichni začínají se stejným vybavením a na mapě mohou najít vylepšení výbavy.

Call of Duty: Vanguard vyjde 5. 11. letošního roku na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a PC. Hra se bude prodávat ve třech edicích a bohužel ani tentokrát nebude dostupný bezplatný upgrade na novou generaci konzolí. K tomu bude potřeba Cross-Gen Bundle nebo Definitive Edition.