Dobré ráno. Dnes si povíme ještě o Europa v Destiny 2: Beyond Light, Legendární edici Mass Effectu, vzrušujících věcech pro fanoušky The Last of Us a WWE 2K Battlegrounds se nepovedlo.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Bungie se pochlubili novým trailerem k Destiny 2: Beyond Light, který láká hráče na zamrzlý měsíc Europa. Jde o nejmenší ze čtyř galilejských měsíců obíhajících kolem Jupitera. Expanze Beyond Light vyjde 10. 11. letošního roku na všechny hlavní platformy a bude dostupná i v Xbox Game Passu. Na Xboxu Series X slibují vývojáři rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Důležité je, že Destiny 2 bude podporovat hraní napříč platformami, aby si všichni hráči mohli užívat spolu. Titul bude dostupný také na PS5 (s PS4 bezplatné vylepšení).

- Zdražení PlayStation 5 a Xbox Series X/S verzí se dá čekat i u her od Warner Bros, ovšem půjde o jiné ceny. Italská divize obchodu GameStop začala v předobjednávce nabízet Gotham Knights na next-gen konzole za 74,99 euro, zatímco PS4 a Xbox One verze jsou za 69,99 euro. Za 74,99 euro jsou také PS5 a Xbox Series X/S verze Suicide Squad: Kill The Justice League.

Přečtěte si také: 90VTEŘIN: Blizzcon se ruší?!

- Dlouho spekulovaná remasterovaná trilogie Mass Effectu má údajně nést název Legendary Edition, ale na Nintendo Switch vyjde až později. Tohle se alespoň dozvěděl novinář Jeff Grubb, který by mohl příští týden sdílet další informace.

- Jak se Cryteku a Saberu podařilo vylepšit Crysis? Video porovnává Crysis Remastered s fanouškovskou Crysis Enhanced Edition. Remaster má na počítačích a konzolích problémy s optimalizací.

- Microsoft po ZeniMax Media (Bethesda a další firmy) má v plánu koupit ještě další dvě studia, odhalil XboxERA podcast. Podle zasvěcených by mohlo jít o Asobo Studio (tvůrci A Plague Tale Innocence a Microsoft Flight Simulator) a Dontnod (Life is Strange a Tell Me Why).

- A kdyby se náhodou vyplnila jedna ŠÍLENÁ SPEKULACE, tak Microsoft koupil Segu s ježkem Sonicem. Některým k šíření této zprávy stačí vidět tweet z oficiálního účtu společnosti Sega, který láká na nějaké oznámení, a modro-bílý ovladač Xboxu. Ano, žena má na fotce zkřížené ruce připomínající X. A ano, modro-bílá varianta pro nový Xbox ovladač je netradiční. Pokud ale na něčem tyhle dvě firmy spolupracují, tak to bude spíše uvedení Sega her do Xbox Game Passu.

- Další vylepšení výkonu procesoru a grafiky do Microsoft Flight Simulator přináší patch 1.8.3.0. Aktualizace je dostupná na Steamu i Microsoft Store.

- Původní Metal Gear Solid a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty pro moderní PC? Několik zdrojů tvrdí, že Konami má v plánu tyto dvě hry udělat kompatibilní se současnými počítači.

Přečtěte si také: V definitivní edici Mafie nebude chybět volná jízda

- Naughty Dog lákají na vzrušující věci pro fanoušky The Last of Us. Studio změnilo název své každoroční události. Outbreak Day (výročí fiktivního vypuknutí cordycepsu, který mění svět na houbovou zombie apokalypsy) se s ohledem na situaci okolo COVID-19 mění na The Last of Us Day. Tak uvidíme, co se tento víkend dozvíme. Šance je na nové informace o seriálu The Last of Us od HBO.

- Mezi živé se po letech vrací týmová third-person akce Freedom Fighters od tvůrců Hitmana z dánského IO Interactive. Ti se rozhodli, že svou hru znovu vydají pro PC přes digitální obchody GOG a Steam, kde ji koupíte za necelých 10 eur (270 Kč).

- WWE 2K Battlegrounds se moc nepovedlo. Arkádový wrestling je dle zahraničních recenzí plytká párty hra, kterou si zahrajete hodinu a pak na ni zapomenete. Titul je prý nudný, má ošklivou grafiku, absurdní mikrotransakce zaměřené na grind a spoustu viditelných chyb a problémů. Není tak divu, že v recenzích často dostává 5/10.

- Resident Evil 8: Village má kromě počítačů a nové generace konzolí vyjít také na PlayStation 4 a Xbox One. Je o tom přesvědčen insider Dusk Golem. Oznámení od Capcomu slibuje brzy. Vydání hry pak v první polovině roku 2021. Někteří sledující mu na Twitteru připomínají, že dříve psal, že nový Resident Evil je pouze pro next-gen. Tak kde je pravda?

- V Arkane Studios nevzniká pouze Deathloop. V Arkane Austin mají rozpracovaný jiný projekt. Tvůrci, kteří naposledy vytvořili Prey, se soustředí na něco vztahujícího, co přinese mnoho výzev. Inzeráty naznačují, že ve hře bude přítomen multiplayer. Další projekt chystají v Arkane France (naposledy Dishonored 2). Tady ale chybí jakékoli detaily. Jisté je jediné, oba tituly budou v den vydání v Xbox Game Passu, protože studia nyní vlastní Microsoft.

- Filmový trailer ohlašuje příchod šesté sezóny do Call of Duty: Modern Warfare. Do služby se hlásí Farah a Nikolai, bojovat budou v podzemí a pomohou Priceovi v pokračujícím konfliktu po rozpadu příměří.

To je pro dnešek vše. Přeji vám pohodový den a já jdu konečně dokončit recenzi na Tony Hawk ́s Pro Skater 1+2. Uvidíme se u dalších článků.