Dobré ráno. Budování zábavního parku je zpět a navíc zdarma. Komunitní epilog Zaklínače. Cyberpunk 2077 má Adidas tenisky. Roztomilý nemotorové ve Fall Guys jsou ve skutečnosti nechutní! Among Us 2 zrušen.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Na počítače (a Switch) vyšla RollerCoaster Tycoon 3: Complete Edition a hned je zdarma pro všechny na Epic Games Store. Čas na přidání do knihovny máte do příštího čtvrtka. Poté bude zdarma hra Pikuniku.

Kompletní edici třetího dílu budování zábavního parku připravilo studio Frontier Developments a zahrnulo do ní i rozšíření Soaked! a Wild! Ty přinášejí další výzvy spočívající ve tvorbě a řízení vodních parků a ohromujících zvířecích výběhů. Celkem budete mít k dispozici více než 300 různých drah, 500 kusů terénů, 60 obchodů a služeb a 20 zvířat.

- Among Us 2 nebude. Studio Innersloth se rozhodlo druhý díl zrušit a místo něho se soustředit na rozšíření obsahu pro původní Among Us. Rozhodnutí padlo poté, co vzrostla popularita jedničky. „Veškerý obsah, který byl naplánován pro Among Us 2, dorazí do prvního dílu,“ píšou tvůrci s tím, že budou muset jít hlouběji do základního kódu hry a přepracovat několik částí.

- Za měsíc spatří světlo světa zajímavá komunitní modifikace Farewell of the White Wolf pro Zaklínač 2, která rozšíří příběh Geralta z Rivie. Fanoušci na modu pracují dlouhé čtyři roky a v dnešním videu porovnávají, jak zlepšili grafiku za poslední dva roky. Farewell of the White Wolf je epilog příběhu trilogie Zaklínač (bude s českými titulky) a zaměří se na svatbu Geralta s Yennefer, jejich život a osud mnoha dalších postav z celé herní trilogie, včetně Ciri. Epilog se má rozprostřít přes tři dny.

- Watch Dogs: Legion budou žít i mimo herní svět. Ubisoft oznámil spolupráci s firmami Insight Editions, Aconyte a Glénat. Společně chystají tři produkty s cílem rozšířit svět této hackerské akce. Fanoušci si budou moci koupit román Day Zero (od 13. 10. jako ebook a 3. 11. v tisku) napsaný Jamesem Swallowem a Joshem Reynoldsem. Ti napsali příběh odehrávající se před událostmi hry, zatímco lorebook Resistance Report a grafický román/komiks Underground Resistance rozšíří perspektivu dystopické a futuristické verze britské metropole.

- Společnost Adidas vyrábí oficiální boty Cyberpunku 2077. Tenistky už si dokonce můžete prohlédnout. Limitovaná edice vychází z modelu Adidas x9000l4 Boost. Na další podrobnosti, včetně ceny a dostupnosti, si musíme počkat.

- V Bethesda Softworks mají ve vývoji neoznámené hry, které jsou neuvěřitelně vzrušující. Alespoň to tvrdí Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu, která společnost koupila za 7,5 miliardy dolarů. Zástupci Bethesdy mezitím potvrdili, že chystají i Wolfenstein 3, který uzavře restart značky - od začátku byly v plánu tři díly. Pak tu máme již oznámené tituly Starfield a The Elder Scrolls 6, které nemají stanovené datum vydání, ale využívají nový engine a budou určeny pro next-gen platformy.

Přečtěte si také: Jak dobře znáte originální Mafii?

- Přijdou vám barevné postavičky ve Fall Guys roztomilé? Vývojáři tohoto nečekaného battle royale hitu (dostupného na PC a PS4) nás berou do kuchyně své tvorby a ukazují vnitřní anatomii roztomilých nemotorů. Představoval si někdo z vás, že takhle vypadají zevnitř? Vždyť jsou jako monstra! Tweet během 15 hodin vidělo více než 15 milionů lidí.

- Kdy vyjde Halo Infinite? Fanoušky zklamu, protože ani ve studiu 343 Industries to nevědí. Brian Jarrard, který má na starost komunitu okolo Halo, prohlásil, že nemají stanovené žádné datum vydání. Takže to, co vidíme na stránkách různých obchodů, jsou jen spekulace. Microsoft hru nedávno odložil, a tak nějak se s ní počítá v roce 2021.

- V rámci Tokyo Game Show se nám připomenulo akční RPG animace Scarlet Nexus od Bandai Namco. Ve vývoji je pro Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 a PC, datum vydání ale neznáme.

- 4,85 milionu kusů. Tak to je počet prodaných digitálních kopií a vyexpedovaných fyzických kusů hry NieR: Automata, pochlubila se společnost Square Enix. Od března/marce letošního roku prodeje vzrostly o 250 tisíc.

- Microsoft pro iOS a Android vydal aplikaci Xbox Family Settings, která umožňuje snadný způsob správy herních zážitků mladších hráčů. Můžete snadno regulovat hraní dítěte, včetně nastavení časových limitů, filtrovat obsah, schvaloval nebo odmítat žádosti o přátelství a využívat statistiky formou denních a týdenních zpráv o činnosti každého dítěte, abyste věděli, jak tráví svůj čas na Xboxu.

Zazvonil zvonec a pohádky je konec, ale nebojte, během dne pro vás budeme mít spoustu zajímavých článků z herního světa a neopomeneme vás zásobovat ani o víkendu a v pondělí, kdy je svátek. Doufám, že si na nás při paření remaku Mafie uděláte čas. Já sám jsem vše podřídil tomu, abych měl na hraní více času, ale nezapomínejte někdy odlézt od obrazovek/televizí, nadýchat se čerstvého vzduchu atd. Mějte se a uvidíme se u dalšího Stručně příští týden.