Patent Sony na sázení v eSportu, nelineární battle pass od EA, dalších 30 tisíc zabanovaných v Call of Duty Warzone, další spekulace o Starfieldu, SnowRunner v Xbox Game Passu nebo FIFA 22 partnerem Serie A.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- RPG Zaklínač 2: Vrahové králů slaví 10. narozeniny. Při této příležitosti se studio CD Projekt RED dohodlo s umělci z celého světa na vytvoření speciální kolekce obrázků, které se zaměřují na postavy známé ze hry. Prostor tak dostává například Triss, Vernon Roche, Letho, Iorveth, Saskia, král Foltest a samozřejmě Geralt s Marigoldem.

- Zaklínač a jeho oslavy ještě jednou. Na GOG.com můžete v dalších dvou dnech zdarma ulovit speciální kolekci bonusů ke všem třem dílům série a ke hře Thronebreaker: The Witcher Tales. Kolekce obsahuje nové obrázky k Zaklínači 2 zmíněné výše, a to ve formě tapet na plochu, stejně jako veškeré bonusy, které se ke hrám Zaklínače dříve na GOG.com objevily. Najdete mezi nimi třeba artbooky, soundtrack, mapy, videa z vývoje, papírové skládačky nebo záznam koncertu hudby ze Zaklínače 3.

Přečtěte si také: Upíři od tvůrců Prey, únik ze Starfieldu, kolik her od Sony vyjde na PC?

- Sony Interactive Entertainment si nechala patentovat systém pro sázení na eSports. Mělo by jít o platformu, prostřednictvím které bude možné sledovat soutěžní události a uzavírat sázky. Patent pochází z roku 2019 a popisuje systém se sázením různých měn, včetně skutečných peněz i digitálních předmětů. Systém má být schopen analyzovat historii týmů nebo hráčů a na základě analýzy výher, proher a mnoha dalších parametrů stanovit kurzy.

- Bojovka Samurai Shodown vyjde 14. 6. letošního roku na Steamu rok poté, co PC verze dorazila na Epic Games Store. Ve stejný den dojde na nové DLC s postavou Shiro Tokisada Amakusa.

- Do českého studia Madfinger Games investoval čínský vydavatel Nuverse (majitel firmy ByteDance s TikTokem). Společnost tvůrcům Shadowgun a Dead Trigger poskytla 5 milionů eur výměnou za minoritní podíl brněnské firmy. Madfinger Games mají peníze použít na podporu svých stávajících značek a vývoj nadcházejících titulů nové generace. Nuverse nedávno koupili C4games, autoři Red Alert Online.

- Nejprodávanější hrou minulého týdne ve Velké Británii je novinka Mass Effect: Legendary Edition. Stříbrnou medaili si odnáší Resident Evil: Village a bronz Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Subnautica: Below Zero debutovala na pátém místě.

- Electronic Arts si patentovali nový systém battle passu, který hráčům umožní vybírat si odměny namísto lineární cesty. Patent se jmenuje Seasonal Reward Distribution System a zaregistrován byl 13. 5. letošního roku.

- Studio Raven Software se pochlubilo, že bylo zabanováno dalších 30 000 účtů podvodníků v Call of Duty Warzone. Celkový počet banů tak překročil 500 tisíc účtů. Warzone má s cheatery velký problém a vývojáři se snaží zlepšit zážitek všem hráčům, kteří chtějí hrát v rámci pravidel.

- Stále více insiderů se shoduje, že Starfield vyjde v roce 2022. Podle mnohých má Bethesda vydání plánovat na první čtvrtletí nadcházejícího roku, pravděpodobně na březen. Dříve se mluvilo, že by Starfield mohl stihnout konec letošního roku. Také se spekuluje o exkluzivitě pro Xbox a PC, protože Bethesdu koupil Microsoft.

- Desáté narozeniny oslavuje také L.A. Noire. Úspěšná detektivka od Rockstaru, která vyšla na PS3 a Xbox 360, zanechala opravdu výraznou stopu a později se dostala na konzole nové generace, PC a také na VR. Překvapivě ale nedošlo k pokračování, i když Take-Two v roce 2012 hlásilo, že jsou všichni spokojeni s tím, jak hra dopadla. Aaron Staton, herec hlavní postavy, v rozhovoru nyní prohlásil, že o pokračování nikdy neslyšel ani slovo.

Přečtěte si také: Nové podrobnosti o příběhu Dying Light 2

- Xbox Game Pass dnes přivítá SnowRunner. Povedená off-road simulace bude v předplatném od Microsoftu dostupná pro Xbox Series X/S, Xbox One a Windows 10.

- EA Sports a Serie A oznámili partnerství, díky němuž se hráči FIFA 22 mohou těšit na italskou nejvyšší fotbalovou ligu. Pro fanoušky to znamená větší důraz na zpracování Serie A, včetně televizní grafiky a oficiálního loga ligy ve hře. Nadále ale zůstávají otazníky ohledně týmů AS Řím, SSC Neapol a Juventus FC, které mají podepsanou exkluzivitu s PES od Konami.

- V Dreams se toho dá vytvořit hodně, například sandbox inspirovaný hratelností a atmosférou Ratchet & Clank Rift Apart.