Je to už dlouhých dvacet let, co tuzemské hráče pohltila česká freeware hra Bulánci. Ve své době byste asi nenašli hranější hru na hodinách informatiky. Válka extrémně agresivních polštářů byla zkrátka všude.

Dnes studio SleepTeam Labs představuje druhý díl nazvaný Bulánci 2.0. Ten se drží v zajetých kolejích Bulánků, ale celou formu výrazně zlepšuje. Těšit se můžeme na 3D válku polštářů, která dorazí na počítače a všechny hlavní konzole.

Velkou novinkou je nejen změna z 2D na 3D, ale také obsah pro jednoho hráče. Bulánci už nebudou čistě multiplayerovou záležitostí, ale nebudou ani zdarma.

„Bulánci přežili dvacet let v naší paměti i našich počítačích především díky jedinečné komunitě. Bez komunity by jednoduše už neexistovali - a právě proto jsme tu. Jsme tvůrci původních Bulánků a hodně nám záleží na tom, aby byli noví Bulánci naprosto skvělou hrou. Na vývoji už pracujeme, vydání plánujeme během příštího roku a vy nám v tom můžete pomoc. Vývoj vyžaduje spoustu času a prostředků, takže noví Bulánci už nemůžou být free, ale pokud nás podpoříte, dostanete je jako součást téměř každé odměny. A že je z čeho vybírat,“ píšou tvůrci.

Bulánci 2.0 nebudou jen stará klasika v novém povlečení. Autoři, kteří stojí za Poldou a původními Bulánky, slibují řadu novinek a vylepšení. „Vy, kteří jste si oblíbili multiplayer, se máte na co těšit! Čekají na vás týmové přestřelky i dobývací mód, kde bude lítat peří. I milovníci singleplayeru si přijdou na své.“

Pro správnou nostalgii budou připraveny notoricky známé levely. Nečekanou novinkou je kampaň, kterou bude možné hrát sólo i v kooperaci. V některých úrovních zažijeme střídání dne a noci, nebo nepříznivé vlivy počasí.

Své hrdiny si budete moci vymazlit barvami, typem povlečení i různými doplňky.

Bulánci 2.0 jsou v plánu na rok 2022 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Aby Bulánci 2.0 mohli vzniknout, potřebují vývojářů vybrat půl milionu korun na Startovači. Pokud bude kampaň úspěšná, mohou Bulánci 2.0 zamířit i na mobily a tablety. Projekt můžete podpořit už od 250 Kč. Za 400 Kč získáte plnou verzi na PC, zatímco za 600 Kč k tomu přístup do early access (začátkem roku 2022). Autoři si toho ale připravili mnohem víc, tak se podívejte na jednotlivé odměny a bonusy, včetně figurky bulánka, karetní hry, party s tvůrci nebo možnosti nadabovat si bulánka.