Čekání na nové gameplay záběry z Dying Light 2 se rozhodl Techland fanouškům zkrátit zveřejněním nových podrobností v rámci odpovědí na otázky komunity. Před několika týdny jsme se dozvěděli detaily o velikosti mapy, nedostatku zbraní a rozhodování v Dying Light 2. Dnes přichází na řadu příběh.

Hlavní designér Tymon Smektała a Julia Szynkaruk (jedna z producentek) vysvětlili, jak na sebe budou navazovat příběhy z prvního a druhého dílu. Dostalo se také na prozkoumávání světa a vliv hlavního hrdiny.

Smektała nechtěl zacházet do podrobností a neřekl, který ze dvou konců přídavku The Following pro původní Dying Light berou v Techlandu jako kanonický. Dozvíme se to, až si Dying Light 2 zahrajeme.

„Na to je ještě příliš brzy. Mohu jen prozradit, že příběh Dying Light 2 a události, které k němu vedly, budou silně propojeny s tím, co se stalo v jedničce,“ odpověděl Smektała na otázku.

„Děj hry Dying Light 2 se odehrává několik let po příběhu prvního dílu. Kyle Crane byl důležitou osobou ve všech událostech, které se v Dying Light 1 staly, takže jeho činy musely ovlivnit to, co se stane v pokračování,“ dodala Szynkaruk.

Přečtěte si také: Detaily o velikosti mapy, nedostatku zbraní a rozhodování v Dying Light 2

V Dying Light 2 se neobjeví žádné postavy z předchozího dílu, protože se druhý díl odehrává na úplně jiném místě. Místo toho v průběhu dobrodružství narazíme na řadu odkazů na některé osoby. Vrátí se však globální epidemiologické oddělení, které se v původním příběhu zabývalo humanitární pomocí po vypuknutí zombie epidemie. Organizace má hrát velkou roli při vytváření příběhu prezentovaného světa. Na různých místech mapy najdeme poznámky a další nálezy, které vysvětlují, co se stalo s GRE (Global Relief Effort). V rámci vedlejších aktivit zase objevíme opuštěné laboratoře a karanténní zóny.

Řeč přišla i na hlavního hrdinu Dying Light 2. Na začátku hry bude Aiden již zformovanou postavou s vlastními cíli a motivacemi. V průběhu příběhu se ale bude vyvíjet, což ovlivníme svými rozhodnutími.

„Aiden má vlastní motivaci, náladu a vlastnosti. Všechny tyto věci mají vliv na to, jak se bude na začátku hry chovat. Je to ale také postava, která hledá svou identitu a také pátrá po odhalení tajemství ze své minulosti. V průběhu hry se bude vyvíjet a vy na něj budete mít vliv. Svými rozhodnutími budete moci tak trochu změnit nebo rozhodnout, jaký Aiden bude na konci příběhu, na konci celého zážitku. V závislosti na vašich rozhodnutích může být Aiden trochu sobečtější nebo trochu více zaměřený na kolektiv a potřeby ostatních, a to je podle mě to nejdůležitější, o čem budete ohledně postavy rozhodovat,“ doplnil Smektała.

Některá rozhodnutí se budou týkat toho, zda se postavíme na stranu jedné ze dvou velkých frakcí - armády nebo přeživších. Podpora určité organizaci je nevyhnutelná. Plus nebude existovat žádná možnost románku s NPC.

Dying Light 2 nemá stanovené datum vydání, hra se očekává v letošním roce pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. První díl po letech obdržel české titulky. Je tady šance, že lokalizaci bude mít i Dying Light 2.