V letošním roce má Starfield projít velkým vylepšením. Jednou za šest týdnů by měla dorazit velká aktualizace. První je na obzoru a půjde o dosud největší patch pro tohle vesmírné dobrodružství.

První aktualizace roku 2024 přinese více než 100 vylepšení a různých úprav. Velká část se bude týkat odstranění chyb, jež by mohly blokovat postup v některých úkolech. Tvůrci konkrétně zmiňují problémy s Eye of the Storm, jako je neúspěšné zakotvení u lodi Legacy, nebo nespuštěný přenosu dat a nezobrazení chrámů v Into the Unknown.

Také dojde na podporu dalších širokoúhlých formátů a na grafiku s lepšími texturami, nasvícením a stíny, což by mělo pomoct jak prostředí, tak postavám. Vylepšena bude geometrie planet a jimi vrhavé stíny. Část z toho si můžete prohlédnout v galerii.

S dalšími novinkami se seznámíme později. Změny a vylepšení se začnou testovat od středy 17. 1. 2024 na Steamu. O dva týdny později bude aktualizace dostupná pro všechny hráče.

Později dojde na řádné městské mapy, nový, ale dosud nespecifikovaný způsob cestování, více možností pro přizpůsobení herní obtížnosti nebo na rozšíření systému stavby a úpravy vesmírných lodí. Více o plánech tady.