Po měsíci přichází druhý detailnější pohled na Hogwarts Legacy. Vývojáři z očekávaného akčního RPG, které je zasazeno do kouzelnického světa Harryho Pottera, ukázali více gameplay záběrů.

Hned na začátku streamu můžeme vidět létání na koštěti lesem. Dobrodružství nás zavede do Prasinek, kde vystupuje pouliční umělec. Po následné procházce hlavní postavě vyschlo v hrdle, tak se osvěžila u místního baru, aby pokračovala dál a proletěla se na hipogryfovi, kterého vytáhla z kouzelného „batohu“.

Svět Hogwarts Legacy působí vskutku zajímavě a má jedinečnou atmosféru, která se značně mění a dokáže být i strašidelná. Následná „vyjížďka“ zimní krajinou je zakončena v bitevní aréně, kde dochází ke kouzelnickým bojům. Za úkol máte odrazit vlny nepřátel, od trpaslíků přes jiné kouzelníky až po obry.

Po výhře, jak jinak, se přesouváme do bradavického hradu, aby nám tvůrci ukázali jiný styl hry. Konkrétně se nacházíme v Komnatě nejvyšší potřeby. Úděl této místnosti zůstává stejný, i když se ve hře z ní stává spíše váš soukromý prostor, který si můžete přizpůsobit podle svého a pěstovat zde rostliny a vařit lektvary. Co se úprav týče, můžete kupříkladu přestěhovat nábytek, změnit jeho barvy, a dokonce třeba zmenšit židli.

Tím ale možnosti zdaleka nekončí. Stačí projít „kouzelným zrcadlem“ a ocitnete se v obrovské lokaci, kde si můžete dělat, co chcete. A dokonce tam nebudete sami. Jen se na to podívejte.

Přiznám se, že jsem z Hogwarts Legacy dosud neměl moc dobrý dojem a od hry jsem tolik neočekával. Po dnešní ukázce s různorodou hratelností jsem ale mile překvapen a těším se, až se do kouzelnického světa Harryho Pottera podívám. Co vy?

Hogwarts Legacy vyjde 10. 2. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Verze pro PlayStation 4 a Xbox One budou následovat 4. 4. 2023. Verze pro Nintendo Switch vyjde až 25. 7. 2023.