Hogwarts Legacy se řadí mezi nejúspěšnější hry letošního roku, a to navzdory tomu, že nejsme ani v polovině. Ty pravé herní žně nás ještě čekají, vyjde například Star Wars: Jedi Survivor, Final Fantasy 16, Diablo IV nebo The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Řadu úspěchů si už nyní připsalo akční RPG z kouzelnického světa Harryho Pottera; mimo jiné se stalo jednou z nejhranějších her na Steamu a vytvořilo rekord na Twitchi pro nejstreamovanější hru pro jednoho hráče. Jak se teď ukázalo, ve Warner Bros. až takový zájem nečekali.

Vyplývá to z informací Ariena Darbyho. Vedoucí marketingu ve WB Games na LinkedIn prozradil, že Hogarts Legacy překonal očekávání prodejů o 256 %. Za první dva týdny se prodalo více než 12 milionů kusů, což vyneslo více než 850 milionů dolarů.

Ta poslední dvě čísla jsme věděli už od Warner Bros. K aktualizaci by mohlo dojít 8. 5., kdy se uskuteční výroční zasedání akcionářů společnosti.

Podle serveru GamesInstustry.biz celkové tržby z videoher ve Velké Británii za první čtvrtletí roku 2023 výrazně překonaly tržby za stejné období roku 2022. A to i přesto, že před rokem vyšly velké hry jako Elden Ring a Horizon: Forbidden West. Na letošním roce má s největší pravděpodobností lví podíl Hogwarts Legacy, které táhlo i prodeje konzole PlayStation 5.

Uvidíme, jak se bude Hogwarts Legacy dařit na dalších platformách. Na PS4 a Xbox One hra po druhém odkladu vyjde 5. 5. 2023, zatímco na Nintendo Switch má dorazit až 25. 7. 2023.