Střílečky z devadesátek mají něco do sebe. Stejnou atmosféru se snaží navodit retro akce Warhammer 40,000: Boltgun. Nabídne stejný druh frenetických a brutálních bojů, jakou jsme si tehdy užívali v titulech jako Doom, Hexen, Quake a Unreal.

Hra vychází už zítra 23. 5. 2023 na PC, Nintendo Switch a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Proto se společnosti Auroch Digital a Focus Entertainment rozhodly přinést prodloužený gameplay trailer. Ten ukazuje více o smrtících zbraní, které tady hrají prim.

„Vžijte se do role bojem zoceleného vesmírného mariňáka, který se vydává na nebezpečnou misi napříč galaxií a bojuje proti vesmírným mariňákům a démonům Chaosu,“ láká tisková zpráva.

„V parádním stylu takzvaných doomovek využijete naplno svůj zničující arzenál vesmírného mariňáka a vrhnete se vstříc neutuchajícím explozím sprajtů, pixelů a krve. Utíkejte a skákejte napříč obrovskými úrovněmi a postřílejte, rozdrťte a naporcujte nejhorší heretiky celé galaxie!“

Dobrou zprávou je přítomnost českých titulků (dle Steamu) a přijatelná cena: 19,79 eur na Steamu, 529 Kč na PS Store (pro členy PS Plus za 476,10 Kč), 476,10 Kč na Xbox Store a 528,99 Kč na eShopu Nintenda.