Vývojáři různých her se na Twitteru zpovídají ze svých hříchů. Vyzval je k tomu uživatel s přezdívkou Danzig, jenž působí na pozici junior designéra v Blizzardu. Zřejmě se inspiroval Elonem Muskem. Nejbohatší muž světa po koupi Twitteru dělá neuvážené kroky a celá společnost se sociální sítí se mu rozpadá pod rukama.

Z výzvy Danziga se stalo velmi zajímavé vlákno. Obsahuje přes 200 odpovědí a lze v něm najít ledaco.

Začneme u Zaklínače 3: Divoký hon. OutStar se přiznala, že během testovací fáze poslala žádost o snížení pohupování prsou Triss. „Bylo to potřeba, když se otočila o 180 stupňů, tak se jí prsa třásla celých 15 sekund. Tenhle krásný moment ale nikdo z vás neviděl, nejspíš kvůli mně.“

„Do textur každého modelu, na kterém pracuji, schovávám banán. Doslova,“ přiznal se Bryan Bedford, který pracoval na Titanfallu. Zatím prý nikdo banány nenašel. Ptáte se, proč to dělá? Kvůli jejich zápachu je měl zakázáno kdysi jíst v kanceláři, a tak začal s tímto protestem.

„V Divine Divinity jsem umístil židli pod skleněnou kopuli kostela, protože jsem během hry vymodeloval tolik židlí, že si lidé právem mysleli, že mám úchylku na židle,“ přidal se Ingmar Clarysse.

„V jednom z přechozích projektů se někde v přírodě nachází textura, jež obsahuje všechny údaje o mé kreditní kartě, dokonce i PIN,“ překvapil Oscar Aguirre, který momentálně pracuje v Respawnu na Apex Legends.

„Pokaždé, když mi animátoři nebo režiséři řekli, abych ve Far Cry 6 vylepšil rychlost nabíjení a běhu, řekl jsem ano, a pak jsem to neudělal,“ píše Nigel.

„Téměř v každé hře, na které jsem pracoval, jsou skrytí ptáci. Říkám téměř, protože současná hra je pro děti, a to by bylo špatně, ale ve všech ostatních jsou někde piňďouři,“ překvapil That Person Mike z Uplift Games.

Věděli jste, že Outer Wilds řeší pohyb hráče tak, že se nikam nepohybuje a místo toho se hýbe celý svět? Díky tomu je zážitek plynulejší.

„Pracoval jsem na real-time strategii, kde systém spawnování nechtěl fungovat v jedné konkrétní úrovní, tak jsem umístil spoustu mobů s vypnutou umělou inteligencí a zapínal jsem ji časovačem a občas obřím triggerem. Chtěl jsem to předělat, ale takhle jsme to vydali. Oops,“ uvedl Samuel Bass.

Na tweet Basse odpověděl Tim Mackey s tím, že mu to připomíná hru, ve které animovali všechna vozidla tak, že z nich udělali NPC s vozidly místo hlavy, a pak NPC chodili po podzemí a jejich hlava (vozidlo) jezdilo nad povrchem.

Nicméně, pracovat by se mělo chytře, ne tvrdě, jak dokládá tahle ukázka.

Další zajímavé příběhy vývojářů najdete na Twitteru.