Dobré poledne. Fanoušek vylepšil Far Cry 2 a přidal i nový obsah. PlayStation Store bude mít novou část věnovanou herní knihovně. Želvy Ninja míří do Smite. A další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Far Cry 2 si oblíbil natolik, že se rozhodl připravit modifikaci ve stylu remasteru. Svou milovanou střílečku vylepšil, přidal nové vizuální prvky (kvalitnější vodu, realistické nasvícení, textury ve vyšším rozlišení nebo FX efekty) a odstranil chyby. K tomu vytvořil nové mapy, nepřátele i zbraně. Novou verzi Far Cry 2: New Dunia si můžete stáhnout zde.

- Společnost Focus Home Interactive uzavřela partnerství s pařížským studiem Douze-Dixiemes a vydá jejich nacházející indie titul. Tvůrčí celek byl založen v roce 2017 a víme, že v současné době pracuje na 3D adventuře Shady Part of Me, jež by měla vyjít do konce letošního roku pro PC a Mac. Bohužel nevíme, zda se partnerství týká právě této hry.

- Sony chystá novou část webové verze PlayStation Store. Jmenuje se Game Library (Knihovna her) a umožní nám se snadno dostat ke všem zakoupeným hrám, naposledy hraným titulům i do kolonek PlayStation Plus a PlayStation Now. Filtrovat lze i hry čistě pro PS5 a PS4.

- Nová aktualizace Call of Duty: Warzone a Modern Warfare vám ušetří místo na disku svého počítače. Můžete totiž odinstalovat režimy, které nehrajete. V aplikaci Battle.netu můžete odstranit Spec Ops mód, kampaň pro jednoho hráče, a dokonce i běžný multiplayer. Warzone odinstalovat nejde.

- Leonardo, Donatello, Raphael a Michelangelo. Známé dynamické kvarteto se chystá do bitvy ve Smite. Hrdinové této multiplayerové hry se budou moci převléknout a proměnit se v Želvy Ninja. Umožní to nový Battle Pass, který do populárního bezplatného MOBA titulu dorazí v nadcházejícím měsíci. Kdo bude kdo? Osiris se změní v Leonarda, Sun Wukong v Donatella, Loki v Raffaella a Mercury v Michelangela. K dostání mají být také různé bonusy související s postavami.

- Majitelé Xboxu 360 budou moci bezplatně využít cloud pro přenos uložených pozic svých her na Xbox Series X/S. Dříve jste pro přístup ke cloudu museli mít předplatné Xbox Live Gold.

- Další nové hry do Xbox Game Passu. Na předplatitele od 15. 10. čekají hry Age of Empires III: Definitive Edition (PC), Heave Ho (PC), Katana Zero (Android, Xbox a PC), Tales of Vesperia: Definitive Edition (Xbox a PC) a The Swords of Ditto: Mormo’s Curse (PC). 21. 10. se přidá ještě ScourgeBringer (Xbox) a o den později Cricket 19 (Xbox) a Supraland (Xbox).

Přečtěte si také: Spider-Man: Miles Morales na PS5 vypadá famózně

- Devil May Cry 5 Special Edition pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S se bude prodávat i v krabičce, a to od 1. 12. letošního roku, zatímco digitálně hra vyjde 10. 11. pro Xbox Series X/S a dva dny poté také na PS5.

- Na PC, PlayStation 4 a Xbox One dnes vychází Torchlight III. Podívejte se na launch trailer, který vám tuhle hack’n’slash akci představí.

- Fanoušci začali pracovat na české lokalizaci Baldur's Gate III. Pokud umíte anglicky, tak jim můžete pomoct. Early Access verze se chlubí milionem prodaných kusů na Steamu, přitom hra je dostupná také na GOG.com.

- Zkušený Lee Davis se stěhuje z Naughty Dog do The Initiative, kde pracují na záhadném projektu pro Microsoft. Davis byl hlavním animátorem a má za sebou The Last of Us 1 a 2, Uncharted 4 nebo Uncharted 2. The Initiative vede Darrell Gallagher, bývalý producent nové trilogie Tomb Raider, ale bohužel nemáme informace o tom, co bude jejich první projekt zač. Jen víme, že tým rozšířili zkušení vývojáři ze studií Naughty Dog, Activisionu, Rockstaru a Sony Santa Monica.

- 20. 10. pro Two Point Hospital vyjde dodatečný balíček Culture Shock. V něm se přenesete do Hollywoodu a na starost budete mít všechny neduhy, které ovlivňují filmový průmysl. Celkem na vás čeká 36 nových nemocí, tři nová místa a samozřejmě i nové přístroje, které vám pomohou zdolat jednotlivé výzvy.

Jak jste si jistě všimli, v posledních dnech vychází Stručně nepravidelně, případně se zpožděním. Pravděpodobně tato situace bude ještě nějakou dobu pokračovat. Navzdory příchodu nové generace konzolí a chystaných her zažíváme menší okurkovou sezónu.