Ve studiu Rebellion vylepšili zpomalené záběry kamery Kill Cam, jež je pro sérii Sniper Elite charakteristická. Poprvé bude možné prohlédnout si efektní a povedené zabití i při střelách z pistolí a SMG, stejně jako při likvidaci pomocí pušek a takedownů.

Vše názorně ukazuje minutový gameplay trailer, který není určen pro slabé povahy. Vylepšení se dočkala jak fyzika, tak vizuální stránka Kill Camu. Střely se nyní mohou odrážet od kostí a způsobovat ještě větší vnitřní devastaci, která je hráči zobrazena detailněji díky vylepšením ve vizuálním ztvárnění postav, včetně většího rozlišení kostry, svalů, orgánů a šlach.

Zahrnutí železných mířidel pro SMG i pistole umožní hráčům být s těmito zbraněmi přesnější, což následně spustí Kill Cam pro ty nejlepší výstřely. Hráči budou mít také kontrolu nad Kill Cam v reálném čase s možností zrychlit/zpomalit filmový záběr a také budou moci upravit úhel kamery.

Zbraně ve hře Sniper Elite 5 byly pečlivě vytvořeny podle skutečných referencí, aby byla zajištěna maximální autenticita. Hráči si nyní mohou své zbraně přizpůsobit objevením pracovních stolů ukrytých v rámci misí.

Kromě strhující kampaně, kterou je možné hrát v singleplayeru a kooperaci pro dva hráče, a multiplayeru až pro 16 hráčů přichází nový režim Invasion. Ten umožní dalšímu hráči připojit se k vaší hře jako odstřelovač Osy s úkolem zlikvidovat vás ve vaší kampani. Pokud takovou invazi do své mise nechcete, můžete mód vypnout.

Sniper Elite 5 vychází 26. 5. 2022 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Současně bude hra dostupná v předplatném Game Pass pro konzole Xbox a PC.