Společnost Focus Entertainment prochází restrukturalizací, aby změnila své vnitřní uspořádání. Oznámila také změnu názvu. Od 1. 4. 2024 se vydavatel A Plague Tale: Requiem, Evil West, SnowRunner a chystaného Banishers: Ghosts of New Eden bude jmenovat PulluP Entertainment.

PulluP Entertainment se zaměří na rozvoj tří divizí. Focus Entertainment Publishing bude mít na starost vydávání vlastních her pro PC a konzole, zatímco Dotemu a The Arcade Crew se zaměří na vydávání retro her pod dosud neoznámeným názvem. Vývoj vlastních her má na starost sedm vývojových studií. Mezi nimi jsou Blackmill, Caropool Studis, Deck13, Dovetail, Leikir Studio Streumon a Twelve Tenths. Změny přicházejí shodně s jmenováním Geoffroye Sardina novým zástupcem výkonného ředitele.

Rok 2023 byl pro Focus rokem vzestupů a pádů. Ve třetím čtvrtletí 2023/24 tržby dosáhly na 8,9 milionu eur, což je oproti stejnému období předešlého roku o neuvěřitelných 84 % horší. Ale to není kvůli tomu, že by se hry od Focusu najednou přestaly prodávat. Pouze nevyšel žádný velký hit, na rozdíl od A Plague Tale: Requiem, Atomic Heart, Atlas Fallen a Aliens: Dark Descent v předešlém roce. Čísla ve třetím črvtletí 23/24 zachránily starší tituly, které za třetí čtvrtletí 23/24 zaznamenaly 29,5 milionu eur. To je meziročně o 45 % více.

Nadějně vypadá letošní rok. Focus/PulluP uvede na trh Banishers: Ghosts of New Eden (13. 2.), Expeditions: A MudRunner Game (5. 3.) nebo Warhammer 40,000: Space Marine 2 (9. 9.).

Společnost vznikla v roce 1996 a do roku 2021 se jmenovala Focus Home Interactive. Potom se přejmenovala na Focus Entertainment.

Podívejte se, jak Focus Entertainment přivítala rok 2024:

Focus Entertainment vítá rok 2024