Specializovaná redakce Digital Foundry přichází s velkým a detailním srovnáním konzolových verzí Hogwarts Legacy, respektive výkonu hry na konzolích PlayStation 5, Xbox Series X a Xbox Series S.

Test zohledňuje nejnovější patch a zahrnuje testování celkem 21 různých výkonnostních režimů na třech různých konzolích. Ukazuje se, že nejstabilnější snímkovou frekvenci má PS5. Pomohla k tomu aktualizace 1.04, která se postarala o plynulejší animace v režimu Quality (30 snímků za sekundu), stejně tak vypadá dobře nastavení při 60 snímcích za sekundu. Na druhou stranu se ukazuje, že režim Balanced bez V-sync nadále moc dobře nefunguje a má nestabilní framerate kolem 42 snímků, s četnými propady.

Test Digital Foundry najdete nahoře. Tady dole je porovnání PS5 verze Hogwarts Legacy po nainstalování patche 1.04.

Co se prodejů hry týče, tak ve Velké Británii se fyzické prodeje ve srovnání se startovním týdnem propadly o 66 %. Přesto je ale Hogwarts Legacy první. Následuje FIFA 23 s propadem 13 % a God of War: Ragnarök s propadem 33 %. Druhé severské dobrodružství Krata je do jisté míry závislé na množství zásob PS5, hra je součástí bundlu s konzolí.

10 nejprodávanějších her za minulý týden v UK:

  1. Hogwarts Legacy
  2. FIFA 23
  3. God of War: Ragnarök
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Call of Duty: Modern Warfare II
  6. Minecraft (NS)
  7. Grand Theft Auto V
  8. Nintendo Switch Sports
  9. Animal Crossing: New Horizons
  10. Splatoon 3