Téměř každá hra od Bethesdy Game Studios nabídla nějaký obzvlášť vypečený, zábavný a památný bug. Rekordmanem je v tomto směru pravděpodobně The Elder Scrolls V: Skyrim. Stačí si vzpomenout na okrádání obchodníků tím, že jim dáte hrnec na hlavu, lety do vesmíru po zásahu palicí obra nebo draky létající pozpátku a pod povrchem. Svou specialitu má ale i letošní Starfield.

Řada hráčů se už setkala s tím, že se jim k jejich vesmírné lodi natrvalo „přilepil“ asteroid nebo jiný objekt. Tomuto kurióznímu bugu, který pochopitelně vedl k vytvoření mnoha bizarních screenshotů a příspěvků na Redditu, se ale tvůrci konečně podívali na zoubek. Nově tedy došlo na vydání aktualizace 1.8.88, která zajišťuje, že vaši loď nebudou při cestování vesmírem následovat asteroidy ani jiné vesmírné smetí. A pokud už tímto problémem trpíte, mělo by stačit nahrát uloženou pozici.

Je tu ale jedna výjimka, kterou nový patch neřeší, a to New Atlantis. Na první pohled tato skutečnost možná nezní tak důležitě, jenomže New Atlantis je město. A ne zrovna malé, vlastně se jedná o nejdůležitější a největší město celé hry a o nejvýznamnější lokaci regionu United Colonies. Tento případ problému s vesmírnými objekty, jež všude následují vaši loď, má být opraven později a my věříme, že informace ve smyslu „oprava chyby, která k vaší vesmírné lodi trvale přichytí obří metropoli, přijde později“ patří do zlatého fondu seznamů změn herních patchů. Stejně jako samotná chyba patří mezi to nejlepší v oblasti bugů, s čím jsme se v poslední době setkali.

Patch 1.8.88 ovšem neslouží jen pro pobavení a těm, kteří se chtějí zbavit nezvaných společníků při cestování vesmírem. Opravuje také nově vyrobené bedny se zbraněmi v hráčských základnách, v nichž by se už měly korektně objevovat náhodné zbraně. Na Xboxu a v PC verzi dostupné přes Microsoft Store byly také opraveny pády hry při ukládání, k nimž mohlo dojít, pokud jste strávili hraním Starfieldu opravdu velké množství času, ale nikdy jste se nepustili do New Game Plus.