„Asi před deseti minutami se mi uprostřed videa z Minecraftu přehrála reklama na Far Cry 6 Season Pass, což bylo divné. Nestačil jsem pořídit screenshot, ale jedno z DLC se jmenovalo ‚Vaas se vrací‘. Ukázka začínala tím, že se hráč podíval do vody a od hladiny se odrážel obraz Vaase,“ napsal na Reddit hráč pod přezdívkou Heatman a jak se později ukázalo, nebyl jediný, kdo reklamu viděl.

Někdo z Ubisoftu zřejmě vypustil reklamu předčasně, tedy před tiskovkou plánovanou na dnešní večer. Video se zobrazovalo především lidem v Rusku. Jakékoliv pokusy o nahrání reklamy na YouTube nyní končí velmi rychlým zablokováním ze strany Ubisoftu pro porušování copyrightu. Aktuálně je k vidění na Redditu, ale jen jen otázkou času, než Ubisoft nechá odstranit i toto video. 

Přečtěte si také: Seznamte se s tropickým ostrovem Yara z Far Cry 6

Vypadá to, že místo DLC, která by rozvíjela příběh hlavní hry, zvolil Ubisoft cestu spin-offu, kde si budeme moci vyzkoušet, jaké je to hrát za Vaase, Pagana Mina a Josepha Seeda. Video zachycuje známé momenty i lokace z předchozích her série, ovšem je zahaleno do jakéhosi halucinogenního oparu. V některých scénách si dokonce záporák vyměnil roli s hrdinou. Téměř na konci videa je například moment, kdy Jason Brody skopne Vaase do propasti.

Přečtěte si také: Far Cry a Far Cry: Blood Dragon od Ubisoftu dostanou seriál

Uniklá reklama víceméně potvrdila spekulaci, která se objevila na Redditu už před pěti měsíci. Kromě toho se mluvilo i o možném příběhovém propojení Far Cry 6 a 3. Hráči si všimli podoby syna diktátora Diega z Far Cry 6 a Vaase (dokonce mají i jizvu na stejném místě) a spekulovali, zda Far Cry 6 není prequelem k třetímu dílu. Ubisoft ale později tuto teorii dementoval: Diego není Vaas.

Far Cry 6 vyjde 7. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.