Netflix opravdu navázal spolupráci s Rockstar Games. V prosinci nabídne svým předplatitelům Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition pro Android a iOS.

Definitivní edice, která zahrnuje remasterované díly GTA III, GTA: Vice City a GTA: San Andreas, bude pro předplatitele Netflixu dostupná od 14. 12. letošního roku. Předběžná registrace bude na App Store a Google Play možná od 30. 11.

GTA: The Trilogy – The Definitive Edition původně vyšla před dvěma roky na konzole a PC. Netflix si tak připisuje na konto další titul, který dostal na chytré telefony a tablety. V současné době nevíme, zda někdy bude trilogie GTA v prodeji samostatně na mobily (bez předplatného Netflixu).

Hodí se zmínit, že streamovací gigant nabízí například Kentucky Route Zero, Before Your Eyes, oba díly Oxenfree, Immortality, Spiritfarer nebo Dead Cells.

Pokud máte rádi mobilní hry, tak příští rok Netflix přinese mimo jiné Hades, Katana Zero či Death’s Door. Údajně je doplní mobilní hry dle hitů, včetně Squid Game (Hra na oliheň) a Wednesday.

Jen škoda, že nevíme, jak velký zájem o hry předplatitelé Netflixu mají. Dříve po internetu kolovaly zprávy o tom, že hry nehraje významná část uživatelů.

Podle The Wall Street Journal jednal Netflix s Rockstarem o licenci Grand Theft Auto. Firma chce prý vytvořit vlastní hru GTA a nabídnout ji svým předplatitelům. Teď to vypadá, že Netflix usiloval právě o tohle.

Nadále čekáme na oznámení nového GTA, nástupce velice úspěšného pátého dílu. K představení dojde na začátku prosince.