Ambice Netflixu ve videoherním světě jsou velké. Mobilní hry podle jeho hitů a zajímavé tituly od partnerů jsou pouze začátek. Netflix se chce časem rozšířit do světa AAA her a přinášet velké hry od vlastních týmů i jiných vývojářů. Součástí těchto ambiciózních plánů má být získání významných licencí.

Podle zdrojů serveru The Wall Street Journal jednal Netflix s Rockstar Games o licenci Grand Theft Auto. Firma chce údajně vytvořit vlastní hru GTA a nabídnout ji svým předplatitelům. Podrobnosti nejsou. Nevíme, jak jednání dopadlo (nebo zda se ještě jedná), stejně tak, jaký titul by přesně vznikl. S ohledem na to, co dosud Netflix vytvořil, lze předpokládat opět záležitost na mobily.

Rockstar před lety oznámil mobilní verzi nechvalně známé trilogie GTA v definitivní edici. Vyjít měla pro Android a iOS na začátku roku 2022. Slehla se po ní zem a nikdo teď neví, zda je vůbec ještě ve vývoji.

Netflix má v dohledné době přinést také hry naložené na seriálech Squid Game a Wednesday.

Netflix už jednu velkou hru chystá v novém studiu v Kalifornii, které vede výkonný producent hry Overwatch Chacko Sonny. Kreativní ředitelem týmu je Joseph Staten. Veterán Halo opustil Microsoft letos v březnu. Uměleckým ředitelem je zase Raf Grassetti, jenž stejnou pozici zastával v Sony Santa Monica, kde pracoval na posledních dílech God of War.

Série GTA se řadí mezi nejprodávanější hry na světě. Jde o nejznámější značku v katalogu Take-Two Interactive, pod kterou Rockstar spadá. Ve studiu v současné době vzniká očekávaný šestý díl gangsterské akce a GTA 5 má na kontě více než 185 milionů prodaných kusů.