Díky seriálu od Amazon Prime Video je Fallout všude. Mluví se o něm a roste popularita starých dílů napříč platformami i masivně multiplayerového Falloutu 76. I když tenhle vzestup narušily problémy next-gen aktualizace pro Fallout 4, která do hry přinesla chyby.

V Microsoftu si pochopitelně zájmu o Fallout všímají a mají řešit plán, jak nové postapokalyptické dobrodružství vydat dříve než později. Podle Jeze Cordena z Windows Central má probíhat diskuze, ovšem cesty jsou jen dvě: Bethesda Game Studios a Obsidian Entertainment. V prvním týmu řeší dodatečnou podporu pro Starfield a chystají obrovské The Elder Scrolls VI, zatímco v Obsidianu oficiálně kutí Avowed (vyjde letos) a The Outer Worlds 2.

Jak víme z dřívějška, v Bethesdě se nyní soustředí na ranou verzi The Elder Scrolls VI a k Falloutu 5 se dostanou až poté. V takovém případě bychom si ho zahráli nejdříve v roce 2030 (spíše později). Z toho pohledu by tedy šlo svěřit značku Obsidianu. Tvůrci oblíbeného Fallout: New Vegas se přidali do rodiny Xboxu v roce 2018 a od té doby fanoušci sní o dalším Falloutu od těchto borců a borkyň.

Humbuk po první řadě seriálu brzy opadne. Amazon už ale stihl potvrdit druhou sezónu, zatím bez bližších detailů a termínu premiéry. Pokud se chtějí v Microsoftu svést na vlně, tak budou s Falloutem cílit krátce po premiéře nových dílů.

Ať už to dopadne jakkoliv, tak v Obsidianu neztrácejí čas. Minimálně rok pracují na novém AAA RPG. Projektu se má věnovat kolem 80 lidí, což je maximální počet na jeden tým v Obsidianu. Studio zaměstnává přes 280 lidí. 80 z nich dodělává Avowed, 80 se věnuje The Outer Worlds 2, 13 řeší Pentiment, dalších 13 Grounded a zbytek zmíněné neoznámené AAA RPG.

Tady se hodí připomenout drby ze začátku roku 2022. V té době měl Obsidian s Microsoftem řešit možné pokračování Fallout: New Vegas. Tvrdil to novinář Jeff Grubb ze serveru VentureBeat v podcastu Grubbsnax. Takže i tohle by byla cesta, jak přinést hráčům nový Fallout dříve. Navíc by pokračování New Vegas krásně zapadalo k druhé řadě seriálu. Ta se dle náznaků na konci první řady bude odehrávat právě tam. Další možností je remaster/remake třetího dílu, případně New Vegas.