Navzdory dlouhému čekání se vývojáři next-gen aktualizace Falloutu 4 nevyhnuli problémům. Na včera vydaný update se hráči těšili od podzimu roku 2022, kdy byl oznámen. Teď mnozí litují toho, že si ho stáhli. Problémy a chyby jsou hlášeny na počítačích i konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Navíc mnohé rozčílila nekompatibilita s tolik populárními modifikacemi. I když ta se očekávala. Kvůli tomu autoři modu Fallout London svůj projekt odložili.

Hráči hlásí technické problémy, nové glitche nebo náhlé poklesy snímkové frekvence. Některé trápí zamrzání obrazovky, poškození uložených pozic nebo nefunkční mise. Navíc hráči na PS5 měli problém aktualizaci vůbec stáhnout, zatímco na Xboxu Series X/S nefunguje grafický režim kvality, takže si hráči Xboxu nezahrají v rozlišení 4K s nejlepší možnou grafikou a efekty.

Na PC potom hráčům vadí zejména malý seznam oprav. Přáli by si, aby toho vývojáři z Bethesda Game Studios opravili/vylepšili více. Mezitím na hraní musejí čekat majitelé Steam Decku. Dle všeho na handheldu Fallout 4 po next-gen updatu nefunguje. Zmatky jsou ještě kolem stáhnutí aktualizace pro členy PlayStation Plus Extra/Premium. Bethesda o tom ví a pracuje na nápravě.

Většina se shoduje na jednom; je škoda, že si Bethesda nedokáže pohlídat kvalitu. Zejména v době, kdy je Fallout velice populární díky seriálu na Amazon Prime Video.