Jedním z překvapení červnové Xbox Games Showcase má být oznámení nové střílečky ze série Doom. Hra dříve byla známá jako Doom: Year Zero se má jmenovat Doom: The Dark Ages. Tvrdí to Tom Henderson z Insider Gaming.

The Dark Ages má odkazovat na středověkou atmosféru, která může být temná. Otázkou je, zda to bude čistě středověk. Mluví se spíše o inspiraci. Z toho by mohl vzniknout mix sci-fi a středověku.

Co myslíte, podíváme se na život Doomslayera v období středověku? Pokud ano, mohl by to být prequel toho, co jsme dosud v sérii Doom mohli zažít.

Doom: The Dark Ages má být ve vývoji nejméně čtyři roky. Insider Nate the Hate tvrdí, že vyjde na PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5. To je v souladu se strategií Microsoft zpřístupnit hry na co největší počet platforem. O Xboxu One a PS4 se nemluví. Jen se úplně neví, zda na PS5 vyjde ve stejný den.

Že se něco kolem Doomu chystá, to nám napověděla registrace ochranné známky IDKFA společností Bethesda. To je dobře známý cheat v Doomu.

Posledním dílem je Doom Eternal z roku 2020, který má v průměru 88 % a od hráčů velmi kladné uživatelské recenze na Steamu.

Už jen dodám, že Xbox Games Showcase se koná 9. 6. od 19:00 našeho času.