Začátkem nadcházejícího měsíce hráči zamíří do Night City, aby si zahráli očekávané akční RPG od tvůrců Zaklínače. Polský CD Projekt RED má s tímto světem velké plány, které nám má už brzy detailněji nastínit.

Vedoucí společnosti CD Projekt měl před investory dobrou náladu a nechal se slyšet, že u takto rozsáhlé hry je nemožné zbavit se všech chyb. V případě Cyberpunku 2077 má být výskyt bugů malý, hráči je nemají vidět. Adam Kiciński připomenul čas navíc, který mohli vývojáři věnovat optimalizaci a vyladění hry. Navíc stále se na hře pracuje, takže chyby, které uvidí novináři připravující recenze, tak hráči by se s nimi už setkal neměli.

Jak to Kiciński myslel? Dle mého narážel na chyby, které se mohou objevit v pozdějších fázích hry, do kterých se hráč nemá šanci během prvních dnů dostat. Už dříve se stávalo, že vývojáři se na den vydání snažili vyladit pouze určitou část hry a pozdější fáze přišla na řadu o něco později.

Po posledním odkladu, který nasměroval Cyberpunk 2077 k vydání 10. 12. 2020, se změnily plány s odhalením dodatečného obsahu. Jak víme z dřívějška, tým chystá rozšíření příběhu po vzoru Zaklínače 3 (O víně a krvi a Srdce z kamene) a k tomu řadu menších balíčků, které budou pravděpodobně bezplatné.

„Původním plánem bylo odhalit DLC obsah před vydáním, ale po posledním odkladu jsme se rozhodli počkat, než začneme mluvit o dalších projektech,“ uvedl Kiciński. Nyní se CD Projekt zaměřuje na příběhovou kampaň pro jednoho hráče.

Přečtěte si také: Kolik hodin si připravit na Cyberpunk 2077?

Během řeči prezident představenstva poznamenal, že multiplayer není obyčejným módem, ale samostatným produktem. „Zaprvé, nenazýváme to módem. Jde o samostatnou specializovanou produkci, velkou produkci. Z našeho pohledu se jedná o další nezávislou produkci a pracuje na ní nezávislý tým,“ dodal s tím, že multiplayer je samozřejmě zasazen do cyberpunkového universa a velmi souvisí s konceptem pro jednoho hráče.

Kdy o multiplayeru uslyšíme? Kiciński prozradil, že v prvním čtvrtletí roku 2021 chce společnost představit určitou aktualizaci strategie. Je dost pravděpodobné, že právě v tomto období uslyšíme nejen o placených a bezplatných balíčcích, ale také o multiplayeru.

V předešlých dnech jste si mohli přečíst, že Cyberpunk 2077 na PS4 a Xboxu One funguje překvapivě dobře. Dále ujištění, že k dalšímu odkladu již nedojde, podívat se na gameplay z PS4 Pro a PS5, a také si přečíst o možnosti vypnout nahotu.

Cyberpunk 2077 vychází již 10. 12. letošního roku s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na PlayStation 5 a Xbox Series X/S bude hra fungovat v rámci zpětné kompatibility.