Dobré ráno. První záběry z novinky od FromSoftware, vývojáři u Diablo 2 Resurrected myslí na přednosti PlayStationu 5. Demo nakoplo předobjednávky střílečky Outriders. Rychlé načtení GTA Online díky opravě kódu.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Diablo 2 Resurrected bude dalším titulem, který na PlayStationu 5 využije možnosti bezdrátového ovladače DualSense. Studio Vicarious Visions na nich pracuje.

- Outriders se stávají bestsellerem na Steamu. Demoverze udělala svou práci a přesvědčila hráče, aby si předobjednali novou střílečku od polského studia People Can Fly. Za minulý týden se Outriders dostalo na sedmé místo nejprodávanějších her na Steamu. Nadále vládne survival Valheim. Následuje Valve Index VR Kit, Tale of Immortal, Persona 5 Strikers a Stardew Valley. Desítku nejlepších uzavírá na osmém místě Nioh 2 - The Complete Edition, Baldur's Gate 3 a Counter-Strike: Global Offensive - Operation Broken Fang.

Přečtěte si také: Black Desert Online zdarma, lepší xCloud, Halo Infinite duchovním nástupcem

- Na internet uniklo 10 sekund z hraní Elden Ring. Video ve velmi špatné kvalitě ukazuje boj na koni, draka plivajícího oheň a větu An All New Fantasy Action RPG Franchise. Později se na internet dostaly další záběry a fanoušci se je snaží vylepšit. Oba materiály mají být staršího data. Podle všeho hra od FromSoftware nevyjde v letošním roce, ale až v roce 2022. Důvodem má být práce z domova kvůli koronaviru. Vydavatelství Bandai Namco si mezitím zaregistrovalo ochrannou známku na Bandai Namco Next, která se vztahuje k poskytování informací o videohrách. Vypadá to, že Bandai Namco Next bude online událost podobná Nintendo Directu a State of Play od Sony. Už dříve se mluvilo, že se Elden Ring ukáže během tohoto měsíce.

- Dlouhé načítání Grand Theft Auto Online je způsobeno špatně napsaným kódem. Uživatel GitHubu zkrátil načtení GTA Online na svém PC o 70 procent jen tím, že opravil kód hry. Většině lidem se GTA Online načítá od 3 do 6 minut. V extrémních případech to je dokonce přes 15 minut. Tento hráč ale čas snížil na minutu a 50 sekund. Podle něho by oprava kódu měla trvat méně než den a prosí Rockstar, aby s tím něco udělali.

- Apex Legends pokračuje v dobývání Steamu. Bezplatná battle royale akce od Respawnu a EA měla současně téměř 197 000 hráčů. Jde o rekord pro Apex Legends.

Přečtěte si také: Kalendář hráče: Nejzajímavější hry března

- Služba PlayStation Now rozšíří tento měsíc svůj katalog her o inFamous: Second Son, Superhot, World War Z a Ace Combat 7.

- Sony vítá hráče Xboxu v traileru na MLB The Show 21, které vyjde nejen na PS5 a PS4, ale také na Xbox Series X/S a Xbox One, a to 20. 4. letošního roku.

- Codemasters po akvizici společností Electronic Arts zůstanou nezávislou skupinou, která bude vytvářet své vlastní hry s veškerou podporou EA, kterou budou týmy Codemasters a Slightly Mad Studios potřebovat.

- Terraria nakonec na Google Stadia vyjde. Původně byla tato verze zrušena poté, co Google deaktivoval účty zakladatele studia Re-Logic. Datum vydání oznámeno nebylo.

Přečtěte si také: Rozhodněte o nejlepší hře února 2021

- Značky The Elder Scrolls, Fallout a Doom mají podle šéfa bezpečnostních operací v Bethesdě cenu sedmi miliard dolarů. Microsoft kupuje Bethesdu se ZeniMaxem za 7,5 miliardy dolarů. Americká společnost zároveň získává značky Quake, Dishonored, Prey nebo Starfield a všechna studia s více než 2300 zaměstnanci. Xbox Game Studios se rozroste o osm nových týmů.