Zabíjení pavouků, rozšíření oblíbené skákačky, láskyplně ručně psaný hororový příběh, veselé kuchtění, rozhádaní manželé, lov monster, pán zla, pohádkové příběhy i výrazné obohacení nejlepší nezávislé hry roku 2020. To je jen část toho, co nás v březnu na počítačích a konzolích čeká.

KILL IT WITH FIRE

4. 3. na PlayStation, Xbox a Switch

Hráči trpící arachnofobií by měli tenhle titul přeskočit. Z PC na konzole totiž přichází first-person akce Kill It With Fire, ve které musíte zabíjet pavouky. Pokud je chcete porazit, musíte využít jejich slabost: oheň. Myslete na to a nezapomeňte na Turbo recenzi PC verze od Wrii.

Stronghold: Warlords

9. 3. na PC

Legendární real-time strategie Stronghold se vrací. Vývojáři z Firefly Studios si pro nás tentokrát připravili oblast Dálného východu. Ve hře převezmeme velení nad hordami Mongolů, imperiálních válečníků a klanů Samurajů, abychom se vrhli na obléhání japonských hradů a opevněných čínských měst. Vůbec poprvé budeme moci najímat, cvičit a velet všem lordům napříč bitevním polem v podobě vojevůdců Warlords. Každý z vojevůdců pod tvým velením podporuje s pomocí unikátních perků tvé strategické dovednosti a vylepšitelné schopnosti. Kromě válčení bude nutné starat se o svůj hrad a poddané. 

CRASH BANDICOOT 4: IT'S ABOUT TIME

12. 3. na PS5, Xbox Series X/S a Switch

Dlouhých pět měsíců trvalo oblíbenému vačnatci přiskákat na další platformy. Před polovinou měsíce se ale fanoušci dočkají a budou si moct Crash Bandicoot 4: It's About Time zahrát na dalších konzolích. Čeká je velmi zdařilé dobrodružství, které je povedeným comebackem Crashe a přináší pestré úrovně. Tak připravit nervy a pořádnou dávku odhodlání.

MUNDAUN

16. 3. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Chyba není na vašem přijímači. Mundaun takhle skutečně vypadá. Jedná se o láskyplně ručně psaný hororový příběh zasazený do temného, odlehlého údolí Alp. Prozkoumáte různé oblasti plné tajemství, kde se prolíná realita s mýty. A při tom budete střílet a řídit auto.

OVERCOOKED! ALL YOU CAN EAT

23. 3. na PC, PS4, Xbox One a Switch

Pojďme se přesunout k něčemu veselejšímu. Souboje kuchtíků moc dobře známe a spousta z vás jistě bude mít radost, že se kolekce prvních dvou dílů Overcooked ve vylepšené podobě dostane na počítače a starší generaci konzolí v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu (na Switchi 30 snímků).

Za necelých 40 eur získáte 200 úrovní, včetně sedmi nových úrovní a tří nových kuchařů. Vývojáři připravili ještě nový asistenční režim. V něm je možné upravit rychlost časového limitu receptů, prodloužit dobu trvání kol nebo přeskočit levely.

BALAN WONDERWORLD

26. 3. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Další veselou hrou je show, jakou předtím nikdo nikdy neviděl. Ta je zabalena do 3D akční plošinovky točící se kolem divadla Balan. Emma a Leo jsou hvězdy této podívané a pod vedením tajuplného maestra Balana prožívají dobrodružství v bizarním imaginárním světě Wonderworld za pomoci speciálních schopností z nejrůznějších osobitých kostýmů. Paměti a výjevy ze skutečného světa se zde mísí s věcmi, které jsou lidem drahé. Na Lea a Emmu čeká 12 různých příběhů, každý má své zvláštnosti.

IT TAKES TWO

26. 3. na PC, PlayStation a Xbox

Je čas najít si kamaráda, bez něj si totiž novinku od tvůrců A Way Out nezahrajete. Kreativní Josef Fares si pro nás připravil nejbláznivější cestu našich životů v kooperativní hře s rozmanitými výzvami. Hrát budete za rozhádanou manželskou dvojici Codyho a May, která se kouzlem své dcery proměnila v panenky. Společně jsou uvězněni ve fantastickém světě, v němž je čeká spousta nepředvídatelných situací. Pokud je mají zvládnout, musí – ač neochotně – začít spolupracovat a pokusit se zachránit svůj zničený vztah. Každá postava má unikátní vlastnosti a abyste překonali nečekané překážky, musíte spolupracovat a třeba nakopat chundelaté ocasy gangsterských veverek, pilotovat pánské spodky, stát se dýdžeji v nočním klubu nebo projet kouzelnou sněhovou kouli na bobu.

MONSTER HUNTER RISE

26. 3. na Nintendo Switch

Skvělý Monster Hunter: World vynechal Nintendo Switch. Pokud to majitelům této konzole bylo líto, tak je pro ně určen Monster Hunter Rise. Nejnovější přírůstek do populární RPG série je zasazen do oblasti Kamura Village a láká na objevování místní bohaté fauny i flóry, stejně tak na boj s hrozivými příšerami. Cíl? Stát se nejlepším lovcem.

EVIL GENIUS 2: WORLD DOMINATION

30. 3. na PC

Špionážní strategie Evil Genius se po letech dočká pokračování. Hráči se stanou pánem zla a ovládnou celý svět. Nejprve ale musí vybudovat své sídlo na odlehlém ostrově, postavit mnoho rozličných budov, vyvinout zbraně hromadného ničení a věnovat se také špionážnímu vybavení, abyste o svém cíli zjistili vše potřebné.

KINGDOM HEARTS

30. 3. na PC

PC hráči se konečně ponořit do akční RPG série Kingdom Hearts a vychutnají si pohádkové dobrodružství s hlavním hrdinou Sorou a jeho přáteli ze světů Disney, Square Enix a Pixar. Společně zachráníte fantasy světy před zničením a užijete si stovky hodin v přítomnosti Goofyho, kačera Donalda nebo Mickey Mouse.

V tento den na Epic Games Store vyjdou hry:

  • Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 Remix
  • Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue
  • Kingdom Hearts 3 + Re Mind DLC
  • Kingdom Hearts Melody of Memory

BUILDINGS HAVE FEELINGS TOO!

Během měsíce na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Buildings Have Feelings Too! je manažerská strategie se správou města. Hra nabídne příběhy o budovách a městě, které obývají. Představte si město, kde mohou budovy chodit a mluvit spolu. Každá z nich má své vlastní touhy, naděje a obavy. Většinu času se snaží vycházet jeden s druhým a přežít další den. Udělejte ze svého města metropoli s řadou obchodů, kanceláří, zábavními centry a společenskými zařízeními, aby vaše budovy vzkvétaly. V opačném případě budou zdemolovány navždy.

DISCO ELYSIUM: THE FINAL CUT

Během měsíce na Xbox, PlayStation a Stadia

Nezávislé detektivní RPG roku 2020 obdrží významné bezplatné vylepšení a konečně se dostane na konzole PlayStation a Xbox (Switch verze až v létě). Ponořit se do rozsáhlého světa, který se vzpamatovává z války, se vyplatí nejen novým hráčům, ale i těm, co Disco Elysium už dohráli. The Final Cut přináší kompletní dabing společně se čtyřmi úkoly s novými postavami. Každý úkol se vztahuje k jinému směru, a proto je nutné dohrát hru hned několikrát. Na druhou stranu nemají zásadnější dopad na hlavní příběh.

V BŘEZNU JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Harvest Moon: One World - 2. 3. na Switch
  • Maquette - 2. 3. na PC, PS4 a PS5
  • Maquette - 2. 3. na PC, PS4, Xbox One, Switch a Stadia
  • Yakuza: Like a Dragon - 2. 3. na PS5
  • Sir Lovelot - 3. 3. na PC, PS5, PS4, Xbox One a Switch
  • Ranch Simulator - 4. 3. na PC
  • Two Point Hospital: Jumbo Edition - 5. 3. na PS4, Xbox One a Switch
  • The Elder Scrolls Online: Flames of Ambition DLC - 8. 3. na PC a Stadia
  • Apex Legends - 9. 3. na Switch
  • Monster Truck Championship - 11. 3. na PS5 a Xbox Series X/S
  • Drive Buy - 12. 3. na PC a Switch
  • The Elder Scrolls Online: Flames of Ambition DLC - 16. 3. na PS4 a Xbox One
  • Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning - 16. 3. na Switch
  • Samurai Shodown - 16. 3. na Xbox Series X/S
  • Stubbs the Zombie: Rebel Without a Pulse - 16. 3. na Switch
  • Marvel's Avengers - 18. 3. pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S
  • Minute of Islands - 18. 3. na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Plants vs Zombies: Battle for Neighborville - 19. 3. na Switch
  • Puyo Puyo Tetris 2 - 23. 3. na PC
  • Yakuza 6 - 25. 3. na PC
  • Story of Seasons: Pioneers of Olive Town - 26. 3. na Switch
  • Cyber Knights: Flashpoint - během měsíce na PC
  • Fearmonium - během měsíce na PC
  • Tennis World Tour 2 - během měsíce na PS5 a Xbox Series X/S

Vybrali jste si? Napište nám do komentářů a hlasujte v anketě, na jakou hru se v tomto měsíci nejvíce těšíte a proč.