V září tohoto roku čelili zaměstnanci Rockstaru úniku informací a záběrů z hraní vývojové verze očekávaného Grand Theft Auto 6. Hacker zveřejnil množství informací a krátké klipy, které se rozebíraly všude možně. Dokonce Rockstar bránili tvůrci jiných her a ukazovali své vývojové verze her s tím, že grafika je až to poslední, co řeší.

Známé studio v té době zveřejnilo oficiální prohlášení. V něm zdůraznilo, že jsou všichni v týmu ze situace velmi zklamáni. Současně ale uklidňovalo hráče, že je velmi nepravděpodobné, aby tohle narušilo jejich práci a mělo dlouhodobý dopad na harmonogram vývoje. Ten měl pokračovat podle plánu a celý tým byl odhodlán přinést hráčům co nejlepší zážitek a překonat očekávání komunity.

Tato slova dnes potvrdil generální ředitel Take-Two. Strauss Zelnick prohlásil, že nedávné úniky o GTA 6 nebudou mít žádný vliv na vývoj.

„Bylo to strašně nešťastné a podobné incidenty bereme opravdu velmi vážně,“ řekl Zelnick. „Neexistují žádné důkazy o tom, že by došlo k odcizení nějakých assetů, což je dobře, a určitě tento únik nebude mít žádný vliv na vývoj nebo něco podobného, ale je to strašné zklamání a nutí nás to být stále ostražitější v otázkách týkajících se kybernetické bezpečnosti.“

Za únikem podle všeho stojí sedmnáctiletý mladík z Velké Británie. Ten byl zatčen a během slyšení u londýnského soudu pro mládež se přiznal k porušení podmínek kauce, ale odmítl zneužití počítače s tím, že je nevinný (not guilty). Poté byl umístěn do detenčního centra pro mladistvé. Více jsme napsali zde.

Nadále nevíme, kdy GTA 6 vyjde. Dříve se mluvilo o vydání v letech 2024 až 2026. Na druhou stranu, v Rockstaru zřejmě nemusejí spěchat, když Grand Theft Auto V od svého původního uvedení v roce 2013 překonalo hranici 170 milionů prodaných kusů. Počítají se do toho i prodeje GTA Online, které je možné koupit samostatně.

GTA je nejprodávanější značkou Take-Two s více než 385 miliony prodaných kusů a podle vydavatele jde o jednu z nejúspěšnějších, nejikoničtějších a kritikou nejoceňovanějších značek v zábavním průmyslu.

GTA 5 je také nejprodávanější hrou za posledních 10 let v USA, a to jak na základě kusových prodejů, tak v dolarových tržbách. Titul také dosáhl miliardy dolarů v maloobchodním prodeji rychleji než kterýkoli jiný v historii zábavního průmyslu.

Série Red Dead Redemption se dostala přes 70 milionů kusů. Red Dead Redemption 2 má na kontě přes 46 milionů kopií a je druhým nejprodávanějším titulem v USA za posledních pět let na základě dolarových tržeb.

Další informace z finanční zprávy Take-Two:

- Série NBA má přes 130 milionů prodaných kusů.

- Série Borderlands překonala 77 milionů kusů. Borderlands 2 přesáhly 27 miliony a 16 milionů Borderlands 3.

- Tiny Tina's Wonderlands vylepšila partnerství Take-Two s Gearbox Software a je považována za nejlepší novou sérii od 2K za několik posledních let.

- Série Sid Meier’s Civilization prodala více než 63 milionů kusů, nárůst dva miliony od posledního čtvrtletí.

- Série BioShock má prodáno téměř 41 milionů kusů. Předtím hlášeno 39 milionů.