13. 7. 2022 si budou fanoušci Red Dead Redemption 2 pamatovat dlouho. Na výročí poslední velké aktualizace multiplayerové části se komunita rozhodla uspořádat pohřeb a rozloučit se s hrou, kterou Rockstar nepodporuje tak, jak by si zasloužila.

Hráči se ve svátečním oblečení shromáždili na mnoha hřbitovech a u kaplích v rozsáhlém westernovém světě, aby společně truchlili nad předčasnou smrtí svého oblíbeného titulu. Vše pak sdíleli na Twitteru pod hashtagem #RedDeadFuneral.

Je důležité poznamenat, že Red Dead Online ve skutečně není „mrtvou“ hrou. Podle statistik Steamu ji hraje přibližně 2000 hráčů měsíčně (nezapočítávají se konzole). Navzdory tomu ale vývojáři neplánují žádná velká rozšíření. Pouze využijí stávající obsah a režimy.

„V posledních několika letech jsme neustále přesouvali více vývojových zdrojů směrem k dalšímu dílu série Grand Theft Auto – více než kdy jindy jsme chápali, že je třeba překonat očekávání hráčů a že tento díl musí být tím nejlepším, co může být,“ vysvětlil před několika dny Rockstar důvod, proč není čas na Red Dead Redemption 2. To podle insiderů znamená i zmražení plánů na vylepšení hry pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Red Dead Redemption 2 vyšlo na podzim 2018 pro PlayStation 4 a Xbox One. PC verze následovala o rok později. Red Dead Online bylo v květnu 2019 spuštěno pro konzole a v listopadu téhož roku pro PC.

Začátkem letošního roku se vydavatelská společnost Take-Two pochlubila, že Red Dead Redemption 2 překonalo hranici 43 milionů prodaných kopií. U prvního dílu evidujeme 23 milionů kusů. Oproti tomu GTA 5 se dostalo nad 165 milionů.

Níže galerie zajímavých obrázků z pohřbu: